Kesäkurpitsakeitto – helppo ja herkullinen sosekeitto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minKesäkurpitsakeitto on nopsasti lautasilla ja valmiina tarjottavaksi. Kurkumalla ja juustokuminalla maustettu keitto tarjoillaan ranskankerman, persiljan ja oliiviöljyn kera.
KA
MU
2.9
Kuvat
Julkaistu 2.9.2015

Kesäkurpitsakeitto – helppo ja herkullinen sosekeitto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kesäkurpitsakeitto
- 800 gkesäkurpitsaa
- 1sipuli
- 4valkosipulinkynttä
- 2 rklöljyä
- 1 tlkurkumaa
- ½ tljuustokuminaa
- 1 lvettä
- 2kasvisliemikuutiota
- 2 dlkermaa
- noin ½ dlsitruunan mehua
- (suolaa ja mustapippurirouhetta)
Lisäksi
- ranskankermaa
- persiljaa ja tilkka oliiviöljyä
Kesäkurpitsakeitto – ohje:
- Pese ja leikkaa kuutioiksi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sitten kesäkurpitsapalat sekä kurkuma ja juustokumina. Paista käännellen parin minuutin ajan.
- Lisää vesi. Hienonna kasvisliemikuutiot ja lisää ne keittoon. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Lisää kesäkurpitsakeittoon kerma ja sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippurirouhetta.
- Tarjoa kesäkurpitsakeiton lisänä ranskankermaa. Koristele kesäkurpitsakeitto lisäämällä pinnalle persiljaa ja tilkka oliiviöljyä.

Kesäkurpitsakeitto ja fetatahna – täyteläinen soppa on pöydässä vain kahdessakymmenessä minuutissa
Maku

Maissi-kesäkurpitsakeitto – pehmeä kasvissosekeitto saa makua ja väriä currysta
Maku

Tuorehernekeitto sopii joka tilanteeseen – nopea arkiruoka muuttuu ylellisen juhlavaksi tilkalla kuohuviiniä
Kotivinkki

Linssikeitto
Maku

Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä
Kotivinkki

Palsternakka-omenakeitto
Maku

Waldorfin keitto – tutun salaatin makukimara uudessa muodossa
Kotivinkki

Juhlava maa-artisokkakeitto – sherrytilkka ja kermavaahto tekevät keitosta luksusalkupalan
Maku