


Kesäkurpitsakeitto – helppo ja herkullinen sosekeitto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kesäkurpitsakeitto on nopsasti lautasilla ja valmiina tarjottavaksi. Kurkumalla ja juustokuminalla maustettu keitto tarjoillaan ranskankerman, persiljan ja oliiviöljyn kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kesäkurpitsakeitto
800 g
kesäkurpitsaa
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 tl
kurkumaa
½ tl
juustokuminaa
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
kermaa
noin ½ dl
sitruunan mehua
(suolaa ja mustapippurirouhetta)
Lisäksi
ranskankermaa
persiljaa ja tilkka oliiviöljyä
Kesäkurpitsakeitto – ohje:
- Pese ja leikkaa kuutioiksi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sitten kesäkurpitsapalat sekä kurkuma ja juustokumina. Paista käännellen parin minuutin ajan.
- Lisää vesi. Hienonna kasvisliemikuutiot ja lisää ne keittoon. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Lisää kesäkurpitsakeittoon kerma ja sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippurirouhetta.
- Tarjoa kesäkurpitsakeiton lisänä ranskankermaa. Koristele kesäkurpitsakeitto lisäämällä pinnalle persiljaa ja tilkka oliiviöljyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat