Kotivinkki

Kesäkurpitsakeitto – helppo ja herkullinen sosekeitto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Kesäkurpitsakeitto on nopsasti lautasilla ja valmiina tarjottavaksi. Kurkumalla ja juustokuminalla maustettu keitto tarjoillaan ranskankerman, persiljan ja oliiviöljyn kera.
KA
MU
2.9
1
Julkaistu 2.9.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

Kesäkurpitsakeitto

  • 800 gkesäkurpitsaa
  • 1sipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlkurkumaa
  • ½ tljuustokuminaa
  • 1 lvettä
  • 2kasvisliemikuutiota
  • 2 dlkermaa
  • noin ½ dlsitruunan mehua
  • (suolaa ja mustapippurirouhetta)

Lisäksi

  • ranskankermaa
  • persiljaa ja tilkka oliiviöljyä
Tulosta

Kesäkurpitsakeitto – ohje:

  1. Pese ja leikkaa kuutioiksi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sitten kesäkurpitsapalat sekä kurkuma ja juustokumina. Paista käännellen parin minuutin ajan.
  3. Lisää vesi. Hienonna kasvisliemikuutiot ja lisää ne keittoon. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Lisää kesäkurpitsakeittoon kerma ja sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippurirouhetta.
  5. Tarjoa kesäkurpitsakeiton lisänä ranskankermaa. Koristele kesäkurpitsakeitto lisäämällä pinnalle persiljaa ja tilkka oliiviöljyä.
1 kommentti