2,9(12)
Kesäkurpitsakeitto – helppo ja herkullinen sosekeitto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan
Kasvis
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kesäkurpitsakeitto on nopsasti lautasilla ja valmiina tarjottavaksi. Kurkumalla ja juustokuminalla maustettu keitto tarjoillaan ranskankerman, persiljan ja oliiviöljyn kera.
2.9.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Kesäkurpitsakeitto
800 gkesäkurpitsaa
1sipuli
4valkosipulinkynttä
2 rklöljyä
1 tlkurkumaa
½ tljuustokuminaa
1 lvettä
2kasvisliemikuutiota
2 dlkermaa
noin ½ dlsitruunan mehua
(suolaa ja mustapippurirouhetta)
Lisäksi
ranskankermaa
persiljaa ja tilkka oliiviöljyä

Kesäkurpitsakeitto – ohje:

  1. Pese ja leikkaa kuutioiksi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sitten kesäkurpitsapalat sekä kurkuma ja juustokumina. Paista käännellen parin minuutin ajan.
  3. Lisää vesi. Hienonna kasvisliemikuutiot ja lisää ne keittoon. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Lisää kesäkurpitsakeittoon kerma ja sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippurirouhetta.
  5. Tarjoa kesäkurpitsakeiton lisänä ranskankermaa. Koristele kesäkurpitsakeitto lisäämällä pinnalle persiljaa ja tilkka oliiviöljyä.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.