Kotivinkki

Kesäkurpitsakeitto

30 min
1.8
0

Kesäkurpitsakeitto

Nopeasti valmistuva kesäkurpitsakeitto maustetaan kurkumalla ja juustokuminalla.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkesäkurpitsaa
  • 1sipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlkurkumaa
  • ½ tljuustokuminaa
  • 1 lvettä
  • 2kasvisliemikuutiota
  • 2 dlkermaa
  • noin ½ dlsitruunan mehua
  • (suolaa ja mustapippurirouhetta)

Lisäksi

  • ranskankermaa
  • persiljaa ja tilkka oliiviöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

1. Pese ja leikkaa kuutioiksi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
 

2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sitten kesäkurpitsapalat sekä kurkuma ja juustokumina. Paista käännellen parin minuutin ajan.
 

3. Lisää vesi. Hienonna kasvisliemikuutiot ja lisää ne keittoon. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia. Soseuta tasaiseksi  sauvasekoittimella.
 

4. Lisää kesäkurpitsakeittoon kerma ja sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippurirouhetta. Tarjoa lisänä ranskankermaa. Koristele kesäkurpitsakeitto lisäämällä pinnalle persiljaa ja tilkka oliiviöljyä.

MITÄ PIDIT?
1.8
Katso myös nämä