Maku

Kesäkurpitsa-pekonipiirakka

1 h 45 min
3.7
0

Kesäkurpitsa-pekonipiirakka

Teksti Katariina Korkeaoja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlneljänviljanhiutaleita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 150 gvoita (kuutioituna)
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 200 gpekonia
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 150 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja hienonnettu rosmariini keskenään.

Nypi joukkoon voi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä kylmässä noin 30 minuuttia.

Silppua pekonit. Paista ne pannulla, valuta siivilässä ylimääräinen rasva pois.

Viipaloi kesäkurpitsa ja paista nopeasti kuumalla pannulla. Kuutioi ja paista myös paprika.

Kauli taikina ja nosta joko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 × 20 cm).

Levitä vuoan pohjalle ensin pekonit, sitten paprikat ja päälle riveihin kesäkurpitsat. Sekoita kulhossa maito, munat ja pippuri.

Kaada muna-maitoseos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista kesäkurpitsa-pekonipiirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

•Voit leipoa piirakkataikinan valmiiksi pakastimeen ja käyttää myöhemmin.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä