Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsa-pekonipiirakka

1 h 45 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 50 min
11.10.2009
Reseptin ainekset
10 annosta
3 dl
vehnäjauhoja
3 dl
neljänviljanhiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
150 g
voita (kuutioituna)
1/2 dl
vettä
Täyte
200 g
pekonia
1 kpl
kesäkurpitsaa
1 kpl
paprikaa
150 g
mozzarellajuustoa (raastettuna)
2 dl
kevytmaitoa
3 kpl
munaa
1/2 tl
mustapippuria

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja hienonnettu rosmariini keskenään.

Nypi joukkoon voi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä kylmässä noin 30 minuuttia.

Silppua pekonit. Paista ne pannulla, valuta siivilässä ylimääräinen rasva pois.

Viipaloi kesäkurpitsa ja paista nopeasti kuumalla pannulla. Kuutioi ja paista myös paprika.

Kauli taikina ja nosta joko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 × 20 cm).

Levitä vuoan pohjalle ensin pekonit, sitten paprikat ja päälle riveihin kesäkurpitsat. Sekoita kulhossa maito, munat ja pippuri.

Kaada muna-maitoseos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista kesäkurpitsa-pekonipiirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

•Voit leipoa piirakkataikinan valmiiksi pakastimeen ja käyttää myöhemmin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt