


Kesäkurpitsa-kikhernepasta
Kesäkurpitsat ovat kesällä parhaimmillaan aivan pikkuruisina ja kiinteinä, ja niistä saa kikherneiden kera ihanan pastaruoan. Mausteeksi kaivataan vain vähän kookosmaitoa ja tomaattipyrettä. Paahdetut auringonkukansiemenet kruunaavat ravitsevan annoksen.
Valmista kikherneet paketin ohjeen mukaan tai jos käytät valmiiksi keitettyjä, valuta ja huuhtele hyvin.
Kuumenna öljy pannulla. Pilko kesäkurpitsa ja ruskista sitä suht korkealla lämmöllä viitisen minuuttia. Pienennä lämpöä ja kypsytä kurpitsaa vielä kymmenisen minuuttia. Lisää kikherneet, tomaattipyre, kookosmaito, mausteet ja hunaja. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes kookosmaito on aika lailla imeytynyt. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Valmista pasta ohjeen mukaan.
Paahda auringonkukansiemenet kuivalla kuumalla pannulla hämmentäen, varo polttamista.
Tarjoile kesäkurpitsahässäkkä pastan kera ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä. Drisslaa halutessasi vielä päälle vähän kookosmaitoa ja oliiviöljyä.