Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsa-broileripiirakat

1 h 10 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 20 min
7.7.2005
Reseptin ainekset
2 kpl
Pohja
150 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kauraleseitä
3/4 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
valkosipulijauhetta
1 1/2 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
Täyte
400 g
maustamattomia broilerinsuikaleita
500 g
kesäkurpitsaa
3 kpl
punasipulia
200 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %)
1 1/2 tl
sitruunapippuria (suolaton)
1 tl
suolaa
1 rkl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
Voiteluun
1 kpl
munaa
Pinnalle
1 dl
suolapähkinöitä (rouhittuna)

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet. Lisää jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna levätä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Leikkaa broilerisuikaleita vielä pienemmiksi paloiksi vaikka saksilla. Kuutioi kesäkurpitsa ja silppua sipulit. Leikkaa fetajuusto hyvin pieniksi kuutioiksi.

Ruskista broileripalat padassa tai paistokasarissa tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

Paista nopeasti myös kesäkurpitsakuutiot, kun neste on haihtunut lisää sipulisilppu. Anna pehmentyä koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Nosta pata liedeltä.

Lisää joukkoon broileripalat, fetakuutiot sekä mausteet ja anna täytteen jäähtyä.

Jaa taikina kahteen osaan. Ota toisesta taikinapalasta 1/5 koristelua varten erikseen ja kauli lopputaikina noin 20×35 sentin suuruiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle ja leikkaa taikinapyörällä reunat suoriksi.

Levitä puolet täytteestä taikinalevyn keskelle 12–14 sentin leveydeltä.

Kauli koristeeksi jätetty taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä kapeita nauhoja. Tee nauhoista koristeristikko täytteen päälle.

Käännä pohjataikinan reunat koristeristikon reunoille asti ja sulje piirakan päät kääntämällä taikina huolellisesti kaksinkerroin.

Valmista toinen piirakka samalla tavalla.

Voitele piirakat munalla ja ripottele päälle suolapähkinärouhetta. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.

•Käytä broilerin asemesta täytteeseen 400 g kevyesti ruskistettua jauhelihaa.Vaihda rosmariinin tilalle 1 dl tuoretta silputtua basilikaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt