


Henri Alénin kesäkeitto modernilla twistillä
30 min
Kesäkeitto on suviruokien ykkönen. Klassikko, joka on paikkansa ansainnut. Huippukokki Henri Alénin versiossa soppaan lisätään myös retiisejä ja sokeriherneitä.
Reseptin ainekset
4 annosta
3
porkkanaa
5
perunaa
100 g
retiisejä
1
pieni kukkakaali
200 g
sokeriherneitä
3
kevätsipulia
6 dl
kasvislientä tai vettä
1 ½ dl
tuoreita herneitä
2 dl
kermaa
2 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
hienonnettua lipstikkaa
suolaa
1 rkl
voita
Henri Alénin kesäkeitto – ohje:
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko perunat, retiisit, kukkakaali, sokeriherneet ja sipulit reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko myös sipulinvarret.
- Kiehauta kasvisliemi tai vesi. Laita perunat veteen ja anna niiden kiehua muutama minuutti. Lisää loput kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia.
- Sekoita kermaan vehnäjauhot. Lisää kermaseos kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehua muutama minuutti.
- Mausta kesäkeitto tuoreella lipstikalla, suolalla ja voilla. Tarjoile kesäkeitto leivän kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat