Kotivinkki

Kesäkeitto modernilla twistillä

30 min
0
0

Kesäkeitto modernilla twistillä

KA
0
0
Kesäkeitto on suviruokien ykkönen. Klassikko, joka on paikkansa ansainnut. Huippukokki Henri Alénin versiossa soppaan lisätään myös retiisejä ja sokeriherneitä.
Teksti Henri Alén
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3porkkanaa
  • 5perunaa
  • 100 gretiisejä
  • 1pieni kukkakaali
  • 200 gsokeriherneitä
  • 3kevätsipulia
  • 6 dlkasvislientä tai vettä
  • 1 ½ dltuoreita herneitä
  • 2 dlkermaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 rklhienonnettua lipstikkaa
  • suolaa
  • 1 rklvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko perunat, retiisit, kukkakaali, sokeriherneet ja sipulit reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko myös sipulinvarret.

2. Kiehauta kasvisliemi tai vesi. Laita perunat veteen ja anna niiden kiehua muutama minuutti. Lisää loput kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia.

3. Sekoita kermaan vehnäjauhot. Lisää kermaseos kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehua muutama minuutti.

4. Mausta kesäkeitto tuoreella lipstikalla, suolalla ja voilla. Tarjoile kesäkeitto leivän kera.

Vinkki!

Kuva Tuukka Koski.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä