Kotivinkki

Kesäkääryleet ja hapanimelä dippikastike

45 min
0
0

Kesäkääryleet ja hapanimelä dippikastike

KA
0
0
Vietnamilainen ruoka on raikasta ja tuoreita vihanneksia käytetään paljon. Herkullisten kesäkääryleiden hapanimelä dippikastike syntyy limetinmehusta, sokerista ja mausteista.
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Kesäkääryleet

  • 1-2porkkanaa
  • 150 griisinuudelia
  • 1/2kurkku
  • 5kevätsipulia
  • 150 gpavunituja
  • 1korianteri ruukussa
  • 1ruukkusalaatti
  • noin 15riisipaperikiekkoa

Dippikastike

  • 3hoikkaa punaista chiliä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1 rklvettä
  • 2 rklruskeaa ruokosokeria
  • 1limetin mehu

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Dippikastike

1. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet, leikkaa chilit ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita astiassa kalakastike, vesi, limettimehu ja sokeri. Sokeri sulaa nesteeseen vähitellen.

3. Lisää joukkoon valkosipulit ja chilit.

Kesäkääryleet

1. Leikkaa porkkanat tulitikkusuikaleiksi. Kypsennä riisinuudelit ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Leikkaa kurkusta ohuita tikkuja, tee kevätsipulista vinoviipaleita ja riivi korianterista lehdet.

2. Laita kaikki täyteaineet esille. Liota riisipaperikiekkoja yksi kerrallaan kuumassa vedessä. Kun paperi on pehmennyt, nosta se leikkuulaudalle. Asettele hieman paperin keskikohdan alapuolelle vähän nuudeleita, kaikkia kasviksia ja korianterinlehtiä. Käännä alareuna täytteen yli, taita paperin reunat päälle ja rullaa sikariksi.

3. Leikkaa kääryle keskeltä vinottain kahtia ja nosta tarjoiluvadille. Peitä kääryleet kostealla pyyhkeellä, jos ne joutuvat odottelemaan ruokailijoita.

4. Ruokaillessa kääräise kesäkääryleet salaatinlehtiin, lusikoi  hapanimelä dippikastiketta päälle ja haukkaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä