Kotivinkki

Kermaiset valkosipuliperunat

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Hyvät valkosipuliperunat ovat oiva lisäke liharuokien tai kasvispihvien kaveriksi. Kun paistat perunaviipaleet ennen kypsennystä uunissa, niin laatikon rakenne pysyy kasassa. Voit myös latoa ainekset raakana vuokaan.
3
0
Julkaistu: 26.8.2015


Reseptin ainekset (4-5 annosta)

  • 800 gkiinteitä perunoita
  • 4–8valkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria
  • 2 dlkermaa
  • 2 dlmaitoa
Tulosta

1. Kuori ja viipaloi perunat ja valkosipulit. Kuumenna rasva pannulla ja paista viipaleet nopeasti muutamassa erässä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.  

2. Kumoa valkosipuliperunat uuninkestävään vuokaan. Nosta vuoka 225-asteisen uunin keskitasolle 20 minuutiksi. Ota valkosipuliperunat uunista ja kaada päälle kerma-maitoseos. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia.

Kommentoi »