Kotivinkki

Kermaiset valkosipuliperunat

1 h
3
0

Hyvät valkosipuliperunat ovat oiva lisäke liharuokien tai kasvispihvien kaveriksi. Kun paistat perunaviipaleet ennen kypsennystä uunissa, niin laatikon rakenne pysyy kasassa. Voit myös latoa ainekset raakana vuokaan.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4-5 annosta)

  • 800 gkiinteitä perunoita
  • 4–8valkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria
  • 2 dlkermaa
  • 2 dlmaitoa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

1. Kuori ja viipaloi perunat ja valkosipulit. Kuumenna rasva pannulla ja paista viipaleet nopeasti muutamassa erässä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.  

2. Kumoa valkosipuliperunat uuninkestävään vuokaan. Nosta vuoka 225-asteisen uunin keskitasolle 20 minuutiksi. Ota valkosipuliperunat uunista ja kaada päälle kerma-maitoseos. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3