Kotivinkki

Kermaiset tomaattisilakat

50 min
3.8
0

Kermaiset tomaattisilakat

Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 hengelle )

  • 600 gsilakkafileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ½–1 tltilliä
  • anjovista) (1 prk (65 g)
  • voita vuoan voiteluun
  • ½ dltomaattipyreetä
  • 2 dllaktoositonta kermaa (ruoka)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Leikkaa silakkafileistä selkäevä pois saksilla.

2. Aseta kaikki fileet työlaudalle tai voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin ja kapeampi pyrstöpää itsestäsi poispäin. Mausta fileiden pinta suolalla, valkopippurilla ja reilulla määrällä tillisilppua. Jos haluat, nosta vielä jokaiselle silakkafileelle ½–1 anjovisfilee.

3. Pyöräytä silakkafileet napakoiksi rulliksi ja aseta voideltuun (noin 2 l) uunivuokaan vieriviereen.

4. Yhdistä tomaattipyree ja kerma. Kaada seos rullien päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä