


Kermainen sipulikeitto
45 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 35 min
Reseptin ainekset
6 annosta
550 g
sipulia
65 g
voita
1 kpl
fenkolia
1/2 kpl
purjoa
8 dl
kanalientä
1 dl
kuohukermaa
1/2 dl
portviiniä (valkoista)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Tarjoiluun
1 dl
saksanpähkinöitä (rouhittuina)
4 rkl
kuivattua sipulia
Kuori sipulit ja leikkaa ne siivuiksi. Kuullota ne kattilassa voissa läpikuultaviksi. Lisää fenkoli- ja purjosilppu ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Soseuta keitto. Nosta kattila takaisin liedelle. Lisää kerma, portviini ja mausteet ja anna keiton kiehahtaa. Koristele keitto halutessasi paahdetuilla pähkinämuruilla ja sipulilohkolla. Tarjoa brie-crostinien kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat