Maku

Kermainen sipulikeitto

45 min
GL
4
0


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Antti Sepponen

Ainekset (6 annosta)

  • 550 gsipulia
  • 65 gvoita
  • 1 kplfenkolia
  • 1/2 kplpurjoa
  • 8 dlkanalientä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlportviiniä (valkoista)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuina)
  • 4 rklkuivattua sipulia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN35 min

Kuori sipulit ja leikkaa ne siivuiksi. Kuullota ne kattilassa voissa läpikuultaviksi. Lisää fenkoli- ja purjosilppu ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Soseuta keitto. Nosta kattila takaisin liedelle. Lisää kerma, portviini ja mausteet ja anna keiton kiehahtaa. Koristele keitto halutessasi paahdetuilla pähkinämuruilla ja sipulilohkolla. Tarjoa brie-crostinien kera.

MITÄ PIDIT?
4