Kuvat
Julkaistu 23.10.2013

Kermainen simpukkakeitto (New England Clam Chowder)
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4 kplperunaa
- 100 glehtiselleriä (2 vartta)
- 1 kplsipulia
- 100 gpekonia
- 1 rkloliiviöljyä
- 2 rklvehnäjauhoja (karkeita)
- 6 dlvettä
- 1 kplkanaliemikuutiota
- 2 kpllaakerinlehteä
- 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
- 200 gsavustettuja simpukoita
- 2 dlkuohukermaa
- 1/6 tltabascoa
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Kuori ja kuutioi perunat. Huuhdo ja viipaloi sellerit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi pekoni.
Kuumenna pekonia kattilan pohjalla ja paahda se rapeaksi. Lisää sipulit, sellerit ja tarvittaessa tilkka öljyä.
Kuullota kasvikset, ripottele päälle jauhot ja sekoita.
Lisää vesi, kanaliemikuutio, perunat, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 12–15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja osaltaan suurustavat keittoa.
Valuta simpukat ja puolita ne (säästä osa kokonaisiksi pinnalle). Lisää ne kerman kanssa keittoon.
Kuumenna kiehuvaksi. Mausta kermainen simpukkakeitto ja tarkista maku.
Viimeistele clam chowder -keitto simpukoilla ja halutessasi tuoreella timjamilla.