


Kermainen simpukkakeitto (New England Clam Chowder)
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
perunaa
100 g
lehtiselleriä (2 vartta)
1 kpl
sipulia
100 g
pekonia
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
vehnäjauhoja (karkeita)
6 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutiota
2 kpl
laakerinlehteä
1/2 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
200 g
savustettuja simpukoita
2 dl
kuohukermaa
1/6 tl
tabascoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Kuori ja kuutioi perunat. Huuhdo ja viipaloi sellerit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi pekoni.
Kuumenna pekonia kattilan pohjalla ja paahda se rapeaksi. Lisää sipulit, sellerit ja tarvittaessa tilkka öljyä.
Kuullota kasvikset, ripottele päälle jauhot ja sekoita.
Lisää vesi, kanaliemikuutio, perunat, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 12–15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja osaltaan suurustavat keittoa.
Valuta simpukat ja puolita ne (säästä osa kokonaisiksi pinnalle). Lisää ne kerman kanssa keittoon.
Kuumenna kiehuvaksi. Mausta kermainen simpukkakeitto ja tarkista maku.
Viimeistele clam chowder -keitto simpukoilla ja halutessasi tuoreella timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat