


Arjen klassikkosoppa
Kermainen lohikeitto – takuuvarma koko perheen suosikki
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kermainen lohikeitto maistuu koko perheelle. Täyteläinen keitto viimeistellään tuoreella ruohosipulilla tai tillillä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Kermainen lohikeitto
400 g
nahatonta lohifileetä
8 dl
vettä
2
kalaliemikuutiota
1 tl
sitruunapippuria
4
kokonaista maustepippureita
6–8
kiinteää perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
1/2 dl
tuoretta tilliä tai ruohosipulia silputtuna
3–4
viipaletta saaristolaisleipää
tilkka
öljyä tai nokare voita (paistamiseen)
Kermainen lohikeitto – ohje:
- Leikkaa kalafileet reiluiksi kuutioiksi.
- Kiehauta kattilassa vesi, kalaliemikuutiot ja pippurit.
- Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja silppua sipuli.
- Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Paloittele kasvisten kypsyessä saaristolaisleipäviipaleet. Sulata voi tai öljy pannulla ja paahda palat rapeiksi krutongeiksi.
- Lisää kerma ja kalapalat keittoon. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi.
- Lisää lopuksi ruohosipuli- tai tillisilppu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa kermainen kalakeitto esimerkiksi krutonkien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat