Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Arjen klassikkosoppa

Kermainen lohikeitto – takuuvarma koko perheen suosikki

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Kermainen lohikeitto maistuu koko perheelle. Täyteläinen keitto viimeistellään tuoreella ruohosipulilla tai tillillä.

26.2.2016
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Kermainen lohikeitto
400 g
nahatonta lohifileetä
8 dl
vettä
2
kalaliemikuutiota
1 tl
sitruunapippuria
4
kokonaista maustepippureita
6–8
kiinteää perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
1/2 dl
tuoretta tilliä tai ruohosipulia silputtuna
3–4
viipaletta saaristolaisleipää
tilkka
öljyä tai nokare voita (paistamiseen)

Kermainen lohikeitto – ohje:

  1. Leikkaa kalafileet reiluiksi kuutioiksi. 
  2. Kiehauta kattilassa vesi, kalaliemikuutiot ja pippurit.
  3. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja silppua sipuli.
  4. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. 
  5. Paloittele kasvisten kypsyessä saaristolaisleipäviipaleet. Sulata voi tai öljy pannulla ja paahda palat rapeiksi krutongeiksi.
  6. Lisää kerma ja kalapalat keittoon. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi.
  7. Lisää lopuksi ruohosipuli- tai tillisilppu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa kermainen kalakeitto esimerkiksi krutonkien kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt