Kotivinkki

Kermainen lohikeitto

30 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen15 min
Kermainen lohikeitto maistuu koko perheelle. Täyteläinen keitto viimeistellään tuoreella ruohosipulilla tai tillillä.
3.67
1
Kuvat Joonas Vuorinen


Ainekset (4–6 annosta)

  • 400 gnahatonta lohifileetä
  • 8 dlvettä
  • 2 kplkalaliemikuutiota
  • 1 tlsitruunapippuria
  • 4kokonaista maustepippureita
  • 6–8kiinteää perunaa
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 2 dlkuohu- tai ruokakermaa
  • 1/2 dltuoretta tilliä tai ruohosipulia silputtuna
  • 3–4viipaletta saaristolaisleipää
  • tilkkaöljyä tai nokare voita paistamiseen
Tulosta

1. Leikkaa kalafileet reiluiksi kuutioiksi. 

2. Kiehauta kattilassa vesi, kalaliemikuutiot ja pippurit.

3. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja silppua sipuli.

4. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. 

5. Paloittele kasvisten kypsyessä saaristolaisleipäviipaleet. Sulata voi tai öljy pannulla ja paahda palat rapeiksi krutongeiksi.

6. Lisää kerma ja kalapalat keittoon. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi.

7. Lisää lopuksi ruohosipuli- tai tillisilppu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa kermainen kalakeitto krutonkien kanssa.

Suosittelemme myös

MITÄ PIDIT?
3.67