3,9(14)
Kermainen kanakeitto – pehmeän täyteläinen & sitruunaisen raikas lempisoppa!
Gluteeniton
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Kermainen kanakeitto on taivaallisen maukasta ja helppo valmistaa. Luullisista koipireisistä keitetyn liemen maku palkitsee kärsivällisen hauduttelijan. Aktiivista kokkausaikaa ei kuitenkaan vaadita paljon!
9.4.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
3maustamatonta broilerin koipireittä
1½ tlsuolaa
1laakerinlehti
12salvian lehteä
5kokonaista mustapippuria
3valkosipulinkynttä
1salottisipuli
½luomusitruuna
n. 1½ lvettä
3porkkanaa
6perunaa
2 dlkermaa
200 gpakasteherneitä
2 rklsitruunan mehua
(suolaa)

Kermainen kanakeitto valmistuu näin:

  1. Pane isoon kattilaan broilerin koipireidet, suolaa, laakerinlehdet, salvian lehdet ja mustapippurit. Leikkaa valkosipulin kynnet ja salotti­sipuli muutamaan osaan ja lisää ne kattilaan. Pese ja leikkaa sitruuna puoliksi. Pane toinen puolikas kattilaan ja säästä toinen keiton viimeistelyyn. Kaada kylmää vettä kattilaan sen verran, että koipireidet peittyvät kunnolla. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla. Laske lämpöä ja jatka keittämistä kannen alla noin 1 tunti.
  2. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi ja perunat lohkoiksi. Nosta koipireidet liemestä reikäkauhalla. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää porkkanat ja perunat liemeen ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Perkaa broilerin koipireidet nahattomiksi ja luuttomiksi ja riivi liha sopiviksi suupaloiksi. Lisää kerma, herneet ja broileri keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Purista valmiin keiton joukkoon sitruunan mehua. Mausta suolalla tarvittaessa.

Vinkki!

Keitto syntyy nopeammin, jos keität broilerit valmiiksi jo edellisenä päivänä.

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.