Kotivinkki

Kermainen kanakeitto – pehmeän täyteläinen & sitruunaisen raikas lempisoppa!

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Kermainen kanakeitto on taivaallisen maukasta ja helppo valmistaa. Luullisista koipireisistä keitetyn liemen maku palkitsee kärsivällisen hauduttelijan. Aktiivista kokkausaikaa ei kuitenkaan vaadita paljon!
GL
MU
4
1
Julkaistu: 9.4.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 3maustamatonta broilerin koipireittä
  • 1½ tlsuolaa
  • 1laakerinlehti
  • 12salvian lehteä
  • 5kokonaista mustapippuria
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1salottisipuli
  • ½luomusitruuna
  • n. 1½ lvettä
  • 3porkkanaa
  • 6perunaa
  • 2 dlkermaa
  • 200 gpakasteherneitä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • (suolaa)
Tulosta

Kermainen kanakeitto valmistuu näin:

  1. Pane isoon kattilaan broilerin koipireidet, suolaa, laakerinlehdet, salvian lehdet ja mustapippurit. Leikkaa valkosipulin kynnet ja salotti­sipuli muutamaan osaan ja lisää ne kattilaan. Pese ja leikkaa sitruuna puoliksi. Pane toinen puolikas kattilaan ja säästä toinen keiton viimeistelyyn. Kaada kylmää vettä kattilaan sen verran, että koipireidet peittyvät kunnolla. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla. Laske lämpöä ja jatka keittämistä kannen alla noin 1 tunti.
  2. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi ja perunat lohkoiksi. Nosta koipireidet liemestä reikäkauhalla. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää porkkanat ja perunat liemeen ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Perkaa broilerin koipireidet nahattomiksi ja luuttomiksi ja riivi liha sopiviksi suupaloiksi. Lisää kerma, herneet ja broileri keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Purista valmiin keiton joukkoon sitruunan mehua. Mausta suolalla tarvittaessa.

Vinkki!

Keitto syntyy nopeammin, jos keität broilerit valmiiksi jo edellisenä päivänä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Löydä lisää arkiruokaideoita! Osta nämä keittokirjat helposti Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti