


Kermaan muhennettu nokkonen on alkukesän ihanin lisuke paistetulle kalalle ja uuden sadon perunoille!
22 min
Pinaatin tyyliin kermaan muhennettu nokkonen on täydellinen lisuke paistetulle kalalle. Tarjoa kalan kanssa sitruunasiivuja tai -lohkoja. Kaveriksi sopivat keitetyt uuden sadon perunat.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
salottisipulia (tai keltasipulia)
1
luomusitruunan kuori raasteena
3 dl
ryöpättyä nokkosta
1 rkl
voita
2 dl
kuohukermaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
600 g
ruodotonta kalafileetä (esim. nieriää tai kirjolohta)
½ tl
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
Kermaan muhennettua nokkosta ja kalaa – ohje:
- Hienonna sipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori. Leikkaa ryöpätyt nokkosenlehdet veitsellä muutamaan osaan.
- Sulata voi pannulla ja paista sipulia pari minuuttia. Lisää nokkonen ja kerma. Kypsennä hiljalleen poristen 5–7 minuuttia tai kunnes kerma on keittynyt kasaan ja kastikkeesta on tullut muhennos. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
- Leikkaa kalafileet sopiviksi annospaloiksi ja paista kypsiksi voissa omalla pannullaan sillä aikaa, kun muhennos tekeytyy. Fileiden paksuudesta riippuen tähän kuluu 1–2 minuuttia per puoli. Mausta paistettu kala suolalla ja pippurilla ja koristele halutessasi sitruunankuorella.
Puolen minuutin ryöppäys riittää
Kuumenna isossa kattilassa noin 5 litraa vettä. Lisää 3 ruokalusikallista suolaa ja upota nokkoset kiehuvaan veteen.
Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, keitä nokkosia noin 30 sekunnin ajan. Nosta nokkoset kattilasta reikäkauhalla tai pihdeillä siivilään ja viilennä kylmällä vedellä. Viilennys auttaa vihreän värin säilyttämisessä.
Samaa keitinvettä voi käyttää uudelleen seuraavan nokkossatsin ryöppäämiseen.
Valuta nokkonen aina huolellisesti ennen käyttöä tai pakastamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat