Keltainen keitto

30 min
1
0

Keltainen keitto

GL
KA
MU
0
1
Teksti Marja Malinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1/2 kpljuuriselleriä
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 5 kplporkkanaa
  • 1 kplpurjoa
  • 1 kplbataattia
  • 15 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1/2 dlruokakermaa
  • 1 1/2 dlomenasosetta

Lisäksi

  • 150 gsmetanaa
  • 1/4 dlomenasosetta

Pinnalle

  • 1 dlruohosipulia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori ja lohko juurekset.
Kiehauta liemi ja keitä kasviksia hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Soseuta keittoainekset.
Lisää kerma, omenasose ja mausteet.
Tarjoa kuumana leipäpalan ja omenasoseella maustetun smetanan tai chilikastikkeella tai wasabilla maustetun ranskankerman kanssa.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä