Maku

Keltainen hyytelö

30 min
3
0

Keltainen hyytelö

GL
KA
LA
MA
MU
0
3
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 dltyrnimehua
  • 1 dlvettä
  • 1 1/2 dlhyytelösokeria

Varras

  • 2 dlmustikoita (isoja)
  • 50 gtuoretta rosmariinia (oksia)
  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN25 min

Kuumenna vesi ja mehu kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja sekoita kunnes liemi kirkastuu. Kaada liemi kuumana tarjoilumaljoihin ja hyydytä kylmässä.

Pujota kookkaat mustikat riivittyihin rosmariinioksiin ja nosta keltaissten hyytelöiden koristeeksi. Puuteroi vartaat tomusokerilla.

•Jos haluat tehdä hyytelön ilman sokeria, hyydytä mehu agar-agarhiutaleilla, joita tarvitset 4 tl. Sekoita levähiutaleet veteen ja keitä, kunnes ne ovat liuenneet (noin 5 minuuttia). Lisää mehu ja kuumenna. Jaa maljoihin ja jäähdytä kuten edellä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä