Maku

Keitetyt broilerin koipireidet grillissä

1 h 10 min
4.6
0

Keitetyt broilerin koipireidet grillissä

LA
MA
MU
0
4.6
Keitetyt broilerin koipireidet kypsennetään ensin kanaliemessä ja grillataan sitten mausteisen colakastikkeen kera. Mehevät koipireidet maistuvat täydelliseltä raikkaan salaatin kera!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1200 gbroilerin koipi-reisiä
  • 10 dlkanalientä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä

Grillauskastike

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1 1/2 dlvirvoitusjuomaa (colaa)
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 50 gmausteseosta (Grilli-tuorekastikeaineksia, Oolannin)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN35 min

Valmista keitetyt broilerin koipireidet grillissä näin:

Lado broilerit tiukasti uunivuokaan. Kaada päälle kuuma kanaliemi. Lisää joukkoon laakerinlehdet ja halkaistu, puhdistettu chilipalko. Kypsennä 200-asteissa uunissa 20 minuuttia.

Ota vuoka ulos ja jätä koivet jäähtymään liemeen vartiksi. Voit grillata koipireidet saman tien tai siirtää ne kylmään ja grillata esim. seuraavana päivänä.

Silppua sipuli ja kuullota se kattilassa öljytilkassa. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Mittaa cola ja etikka kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kastikeainekset, kiehauta mutta älä keitä. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

Grillaa keitetyt broilerit kuumiksi ja rapeiksi. Sivele lopuksi molemmille puolille reilusti maustekastiketta.

Tarjoa keitetyt ja grillatut broilerin koipireidet esimerkiksi appelsiini-fenkolisalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä