


Keitetty poronkieli
27 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 27 h 0 min
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
poron kieltä (3-5 kpl)
10 dl
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
1 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipulia
1 tl
suolaa
1 tl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
Ota jäiset poronkielet sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen valmistamista.
Huuhtaise kielet kylmällä vedellä. Poista mahdolliset kalvot ja suonet.
Mittaa vesi kattilaan. Lisää joukkoon liemikuutiot, kuorittu ja paloiteltu porkkana, sipuli ja mausteet. Kiehauta.
Nosta kielet kattilaan ja keitä koosta riippuen vähintään 2–3 tuntia hiljaisella lämmöllä kannen alla. Jos pinnalle nousee vaahtoa, kuori se reikäkauhalla pois. Kielet ovat kypsiä, kun nahka niiden päältä irtoaa helposti.
Kuori nahka pois kuumista kielistä. Siivilöi keitinliemi, nosta kielet takaisin ja siirrä kylmään.
Leikkaa poron kielet ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa keitetyt poron kielet alkupalana savuahventahnan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat