Keitetty poronkieli

27 h 30 min
5
1

Keitetty poronkieli

GL
LA
MA
MU
1
5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gporon kieltä (3-5 kpl)
  • 10 dlvettä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmaustepippuria
  • 3 kpllaakerinlehteä

Tee näin

27 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN27 h

Ota jäiset poronkielet sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen valmistamista.

Huuhtaise kielet kylmällä vedellä. Poista mahdolliset kalvot ja suonet.

Mittaa vesi kattilaan. Lisää joukkoon liemikuutiot, kuorittu ja paloiteltu porkkana, sipuli ja mausteet. Kiehauta.

Nosta kielet kattilaan ja keitä koosta riippuen vähintään 2–3 tuntia hiljaisella lämmöllä kannen alla. Jos pinnalle nousee vaahtoa, kuori se reikäkauhalla pois. Kielet ovat kypsiä, kun nahka niiden päältä irtoaa helposti.

Kuori nahka pois kuumista kielistä. Siivilöi keitinliemi, nosta kielet takaisin ja siirrä kylmään.

Leikkaa poron kielet ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoa keitetyt poron kielet alkupalana savuahventahnan kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä