


Hitaasti hyvä tulee
Kaurauunipuuro – täydellisen pehmeä uunipuuro haudutetaan kokonaisista kaurasuurimoista eli kauraryyneistä
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Kaurauunipuuro valmistuu uuniohrapuuron tapaan kaurasuurimoista. Lämmin hedelmäsalaatti paahtuu lisukkeeksi kätevästi samoilla lämmöillä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Puuro
1 l
täysmaitoa
1½ dl
kaurasuurimoita
½ tl
suolaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
Uunihedelmäsalaatti
1 rs (500 g)
tummia viinirypäleitä
4
luumua
1
sitruunan mehu
3 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
Kaurauunipuuro ja uunihedelmäsalaatti – ohje:
- Voitele uunivuoka (noin 2 l) ja mittaa maito, kaurasuurimot ja suola vuokaan. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Voit peittää vuoan foliolla tai kannella kypsennyksen puolivälissä, jos haluat, että sen pinta jää pehmeäksi.
- Irrota viinirypäleet tertuista. Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi.
- Laita viinirypäleet ja luumut pieneen uunivuokaan. Purista päälle sitruunanmehu ja valuta siirappi. Lisää rosmariini ja kääntele varovasti.
- Laita hedelmät uuniin puuron kanssa samaan aikaan kypsennyksen loppuvaiheessa, sopiva paahtoaika on noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Saat puurosta vegaanisen, kun vaihdat maidon kaura-, soija-, kookos- tai mantelijuomaan sekä voin kasvirasvavalmisteeseen tai öljyyn. Kokeile myös maustettuja kasvijuomia, esimerkiksi vanilja- tai hasselpähkinäkaurajuomaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat