Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Hitaasti hyvä tulee

Kaurauunipuuro – täydellisen pehmeä uunipuuro haudutetaan kokonaisista kaurasuurimoista eli kauraryyneistä

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Kaurauunipuuro valmistuu uuniohrapuuron tapaan kaurasuurimoista. Lämmin hedelmäsalaatti paahtuu lisukkeeksi kätevästi samoilla lämmöillä.

20.2.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Puuro
1 l
täysmaitoa
1½ dl
kaurasuurimoita
½ tl
suolaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
Uunihedelmäsalaatti
1 rs (500 g)
tummia viinirypäleitä
4
luumua
1
sitruunan mehu
3 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna

Kaurauunipuuro ja uunihedelmäsalaatti – ohje:

  1. Voitele uunivuoka (noin 2 l) ja mittaa maito, kaurasuurimot ja suola vuokaan. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Voit peittää vuoan foliolla tai kannella kypsennyksen puolivälissä, jos haluat, että sen pinta jää pehmeäksi.
  2. Irrota viinirypäleet tertuista. Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi.
  3. Laita viinirypäleet ja luumut pieneen uunivuokaan. Purista päälle sitruunanmehu ja valuta siirappi. Lisää rosmariini ja kääntele varovasti.
  4. Laita hedelmät uuniin puuron kanssa samaan aikaan kypsennyksen loppuvaiheessa, sopiva paahtoaika on noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Saat puurosta vegaanisen, kun vaihdat maidon kaura-, soija-, kookos- tai mantelijuomaan sekä voin kasvirasvavalmisteeseen tai öljyyn. Kokeile myös maustettuja kasvijuomia, esimerkiksi vanilja- tai hasselpähkinäkaurajuomaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt