


Lautasellinen sienikaurattoa, kiitos! Syksyn lempeässä lohturuoassa maistuvat rosmariini ja hunaja
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Riisin hiilijalanjälki on suuri. Korvaa se kotimaisella viljanjyvällä tai jyvistä tehdyllä rouheella. Lopputulos on maukas ja rakenteeltaan ryhdikäs kauratto.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
1+1 rkl
öljyä
4 dl
kaura-ateriajyviä (Myllärin)
6–7 dl
kasvislientä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
½ tl
mustapippuria
suolaa
Pinnalle
2
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1
rosmariininoksa
1 rkl
hunajaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
ripaus
suolaa
Kauratto – ohje:
- Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Hienonna valkosipuli. Paista sieniä ja valkosipulia öljyssä, pinnoitetussa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sieni-valkosipuliseos odottamaan risoton valmistumista.
- Lisää ruokalusikallinen öljyä kattilaan ja paista jyviä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää kattilaan noin 2 desiä kasvislientä ja anna risoton kiehua hiljalleen kannen alla. Lisää loppu kasvisliemi muutamassa erässä ja kypsennä risottoa välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.
- Sekoita kypsän risoton joukkoon herkkusieni-valkosipuliseos ja mausta risotto etikalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Risoton kypsyessä leikkaa sipulit viipaleiksi. Paista sipuleita ja rosmariininoksaa öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta sipuli-rosmariiniseos hunajalla, balsamiviinietikalla ja ripauksella suolaa.
- Jaa risotto lautasille ja lusikoi haudutettua sipulia risottoannoksen päälle.
Vinkki!
Vaihda risoton viljellyt sienet metsäsieniin, kuten mustatorvisieniin tai suppilovahveroihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat