Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lautasellinen sienikaurattoa, kiitos! Syksyn lempeässä lohturuoassa maistuvat rosmariini ja hunaja

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Riisin hiilijalanjälki on suuri. Korvaa se kotimaisella viljanjyvällä tai jyvistä tehdyllä rouheella. Lopputulos on maukas ja rakenteeltaan ryhdikäs kauratto.

6.10.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
1+1 rkl
öljyä
4 dl
kaura-ateriajyviä (Myllärin)
6–7 dl
kasvislientä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
½ tl
mustapippuria
suolaa
Pinnalle
2
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1
rosmariininoksa
1 rkl
hunajaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
ripaus
suolaa

Kauratto – ohje:

  1. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Hienonna valkosipuli. Paista sieniä ja valkosipulia öljyssä, pinnoitetussa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sieni-valkosipuliseos odottamaan risoton valmistumista.
  2. Lisää ruokalusikallinen öljyä kattilaan ja paista jyviä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää kattilaan noin 2 desiä kasvislientä ja anna risoton kiehua hiljalleen kannen alla. Lisää loppu kasvisliemi muutamassa erässä ja kypsennä risottoa välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita kypsän risoton joukkoon herkkusieni-valkosipuliseos ja mausta risotto etikalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Risoton kypsyessä leikkaa sipulit viipaleiksi. Paista sipuleita ja rosmariininoksaa öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta sipuli-rosmariiniseos hunajalla, balsamiviinietikalla ja ripauksella suolaa.
  5. Jaa risotto lautasille ja lusikoi haudutettua sipulia risottoannoksen päälle.

Vinkki!

Vaihda risoton viljellyt sienet metsäsieniin, kuten mustatorvisieniin tai suppilovahveroihin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt