Kotivinkki

Lautasellinen sienikaurattoa, kiitos! Syksyn lempeässä lohturuoassa maistuvat rosmariini ja hunaja

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Riisin hiilijalanjälki on suuri. Korvaa se kotimaisella viljanjyvällä tai jyvistä tehdyllä rouheella. Lopputulos on maukas ja rakenteeltaan ryhdikäs kauratto.
4
0
Julkaistu: 6.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 200 gherkkusieniä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1+1 rklöljyä
  • 4 dlkaura-ateriajyviä (Myllärin)
  • 6–7 dl kasvislientä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ½ tlmustapippuria
  • suolaa

Pinnalle

  • 2sipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1rosmariininoksa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ripaussuolaa
Tulosta

Kauratto valmistuu näin:

  1. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Hienonna valkosipuli. Paista sieniä ja valkosipulia öljyssä, pinnoitetussa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sieni-valkosipuliseos odottamaan risoton valmistumista.
  2. Lisää ruokalusikallinen öljyä kattilaan ja paista jyviä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää kattilaan noin 2 desiä kasvislientä ja anna risoton kiehua hiljalleen kannen alla. Lisää loppu kasvisliemi muutamassa erässä ja kypsennä risottoa välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita kypsän risoton joukkoon herkkusieni-valkosipuliseos ja mausta risotto etikalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Risoton kypsyessä leikkaa sipulit viipaleiksi. Paista sipuleita ja rosmariininoksaa öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta sipuli-rosmariiniseos hunajalla, balsamiviinietikalla ja ripauksella suolaa.
  5. Jaa risotto lautasille ja lusikoi haudutettua sipulia risottoannoksen päälle.

Vinkki!

Vaihda risoton viljellyt sienet metsäsieniin, kuten mustatorvisieniin tai suppilovahveroihin.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ilmastoystävällisiä ja edullisia reseptejä?

SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »