


Onnen jyviä
Kauratabbouleh-salaatti – ruokaisa gluteeniton salaatti valmistuu kaurasuurimoista ja maistuu koko porukalle
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Raikas tabbouleh-salaatti valmistuu mainiosti gluteenittomana keitetyistä kaurasuurimoista ja salaattipohjan pitkä maustumisaika takaa hyvän maun.
Reseptin ainekset
8–12 annosta
4 dl
gluteenittomia kaurasuurimoita (esim. Keskisen Mylly)
1
kurkku
1 rs (250 g)
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 nippu (100 g)
kevätsipulia
1 tlk (400 g)
kikherneitä
1 rku
minttua hienonnettuna
1 rku
korianteria hienonnettuna
1 rku
persiljaa hienonnettuna
2
sitruunan mehu
¾ dl
oliiviöljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 pkt (200 g)
fetajuustoa
Kauratabbouleh-salaatti – ohje:
- Keitä kaurasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit, isommat voi leikata myös kolmeen osaan. Hienonna kevätsipulit. Valuta kikherneet.
- Sekoita kasvikset, kikherneet ja yrtit kaurasuurimoiden joukkoon. Lisää sitruunanmehu, öljy ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.
- Kuutioi feta ja kääntele kuutiot salaatin joukkoon. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Vinkit!
Saat salaatista vegaanisen, kun korvaat fetajuuston vegaanisella vaihtoehdolla (esim. Mö Kreikkalainen). Voit valmistaa salaattipohjan maustumaan jo edellisenä päivänä. Lisää tällöin tomaatit ja kurkut vasta tarjoilupäivänä, jotta ne eivät vety.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat