Maku

Kauralyhde-suolakeksit

1 h 30 min
5
0

Kauralyhde-suolakeksit

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 2 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 dlkarpaloita (kuivattuna)
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Pinnalle

  • 1 kplmunaa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Silppua kuivatut karpalot.

Hiero jauhot, leivinjauhe, suola ja voi muruiksi käsin tai monitoimikoneessa. Lisää munat, maito, auringonkukansiemenet ja karpalot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa taikina paperille ja taputtele jauhotetuin sormin litteäksi levyksi.

Voitele levy munalla ja ripota pintaan kaurahiutaleita ja suolahiutaleita.

Paista levyä noin 30 minuuttia. Leikkaa levy muutaman sentin levyisiksi pitkiksi viipaleiksi ja käännä viipaleet kyljelleen, leikkuupinta ylöspäin.

Nosta pelti takaisin uuniin. Laske uunin lämpö 125 asteeseen ja kuivata kauralyhde-suolakeksejä vielä noin 1/2 tuntia.

•Kauralyhde-suolaeksit säilyvät jääkaapissa vähintään viikon, pakastimessa useamman kuukauden. Lämmitä kylmät keksit pikaisesti uunissa ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä