


Kahvilatyyliin
Katkarapusalaatti – kahviloista tuttu klassikko valmistuu helposti myös kotona
30 min
Katkarapusalaatti valmistuu helposti perussalaattipohjaan. Jogurtilla kevennetty sitruunamajoneesikastike viimeistelee kahvilatyylisen annoksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
400–500 g
katkarapuja
4
munaa
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
½
kurkkua
2 rku
salaattia (esim. jää- ja friseesalaatti)
(1 ps
babypinaattia)
½
sitruuna
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ rku
tilliä
Kastike
1 dl
majoneesia
1 dl
maustamatonta jogurttia
½
sitruunan mehu
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Katkarapusalaatti – ohje:
- Sulata katkaravut siivilässä kylmällä vedellä huuhtelemalla (tai jääkaapissa pakkauksessaan yön yli).
- Keitä kananmunat juuri ja juuri kypsiksi, noin 6–8 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä, kuori ja puolita munat.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin.
- Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku.
- Revi tai leikkaa salaatit sopiviksi suupaloiksi ja levitä ne (ja pinaatti) lautasille tai tarjoiluvadille. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.
- Sekoita salaatin joukkoon tomaatit ja kurkut. Laita päälle katkaravut ja ripottele niiden päälle suolaa ja rouhi mustapippuria.
- Asettele salaatin päälle lopuksi munanpuolikkaat sekä sitruunan lohkot. Lusikoi päälle kastiketta ja viimeistele katkarapusalaatti tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat