Katkarapusalaatti

30 min
0
1

Katkarapusalaatti

Sykähdyttävä katkasapusalaatti kevään juhliin ja esimerkiksi vappubrunssille tai piknikille.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Salaattikastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 0,25 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 kpllimen mehu
  • rklvettä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 0,5 kpltuore, punainen chili
  • kourallinen tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. korianteria, lehtipersiljaa ja basilikaa)
  • suolaa ja mustapippuria

Ruiskrutongit

  • 4 kplruisleipäsiivuja (esim. REAL tai Ruispalat)
  • 2 rkloliiviöljyä paistamiseen
  • 2 kplvalkosipulinkynttä raastettuna
  • sitruunamehua

Katkaravut

  • 200 gpakastekatkarapuja
  • 3 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/3 0tuore, punainen chili
  • öljyä paistamiseen

Salaattipohja

  • 1/2 kplvarhaiskaali
  • kaksi kourallista tuoretta, pestyä pinaattia
  • kaksi ruotoa lehtikaalia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Aloita tekemällä salaattikastike. 

Lisää monitoimikoneeseen / blenderiin kastikkeen kaikki muut ainekset paitsi yrtit. Surraa tasaiseksi. 

Lisää yrtit, mutta älä soseuta yrttejä täysin vaan pyöräytä kastiketta vain muutama kierros. 

Maista ja lisää suolaa jos tarve. 

Lisää paistinpannulle öljy, chili ja valkosipuli. Paista ravut kypsiksi. 

Siivilöi ravut nesteestä, voit käyttää paistetut chilit ja valkosipulit salaatissa tai erotella nekin ravuista. 

Anna rapujen jäähtyä.

Valmista ruiskrutongit. 

Kuutio ruisleipäviipaleet. 

Lisää paistinpannulle öljy ja ruisleipäkuutiot. 

Raasta valkosipuli ja lisää se leipäkuutioiden sekaan pannulle. 

Purista sekaan sitruunamehua. 

Paista kruntongit rapeiksi. 

Jäähdytä krutongit. 

 

Valmistele salaattipohja. 

Silppua kaali ja surraa blenderissä tai sauvasekoittimen monitoimikoneessa pinaatti ja lehtikaali pieneksi silpuksi. 

Sekoita varhaiskaali, pinaatti ja lehtikaali. 

Lisää katkaravut. 

Lisää kastike ja sekoita hyvin. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä