Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tujakka & tomattinen

Katkarapu-tomaattirisotto − harissakatkaravut antavat ruokaan sopivasti potkua!

40 min

Katkarapu-tomaattirisotto saa makunsa ja värinsä tomaattimurskasta, jolla korvataan osa liemestä. Harissatahnalla maustetut, voissa paistetut katkaravut kruunaavat annoksen.

25.9.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
1
salottisipuli
2–3
valkosipulinkynttä
noin 6 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio tai annosfondi (tai 1½ rkl fondia)
2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
1 dl
valkoviiniä
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
50 g
parmesaanijuustoa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Harissakatkaravut
300 g
(jätti)katkarapuja (pakaste, MSC)
50 g
voita
3 tl
harissatahnaa
(timjamia)

Katkarapu-tomaattirisotto − ohje:

  1. Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen liemivalmiste.
  3. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja kuullota sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
  4. Kaada viini pannulle ja sekoittele, kunnes se imeytyy riisiin. Lisää tomaattimurska.
  5. Lisää kuumaa lientä pannulle kauhallinen kerrallaan ja sekoittele. Lisää seuraava kauhallinen, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä risottoa keskilämmöllä sekoitellen ja lientä lisäten yhteensä noin 20 minuuttia.
  6. Raasta parmesaani, ota puolet erilleen viimeistelyyn ja lisää loput risottoon. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
  7. Valmista katkaravut. Kuumenna voi pannulla. Lisää harissatahna ja ravut ja paista ne nopeasti käännellen.
  8. Annostele risottoa lautasille ja lusikoi päälle harissakatkarapuja voisulan kanssa. Viimeistele annokset timjamilla ja parmesaanilla.

Vinkki!

Tarjoa risotto heti, sillä sen koostumus kärsii, paksuuntuu ja jähmettyy, mikäli se joutuu odottelemaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt