Maku

Katkarapu-bibimbap – "korealainen pyttipannu" on maittava kulhoruoka, joka maistuu koko poppoolle

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Korealainen kulhoruoka katkarapu-bibimbap kootaan tällä kertaa näyttävästi vadille. Pääroolia näyttelevät tuliset katkaravut ja paistetut kananmunat.
MA
0
0
Julkaistu 24.2.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta )

  • 400 g kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl gochujang-tahnaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Marinoitu retikka

  • 200 gretikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl cayennepippuria
  • 1 rklsokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • ½ rkl riisiviinietikkaa

Pikkelöity kurkku

  • 1 (300 g)kurkku
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • ½ rklriisiviinietikkaa

Pinaattipaistos

  • 140 g tuoretta pinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • 3 dl (250 g) sushiriisiä
  • 1 nori-merileväarkki
  • 4–6 munaa
  • 2 dl valmista kimchiä
  • 1 dl gochujang-tahnaa
Tulosta

Katkarapu-bibimbap valmistuu näin:

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Se koita mausteet keskenään ja lisää joukkoon katkaravut. Anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
  2. Valmista marinoitu retikka. Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla tai monitoimikoneella. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon retikkasuikaleet. Anna maustua puoli tuntia.
  3. Valmista pikkelöity kurkku. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Sekoita mausteet kurkkujen joukkoon. Anna maustua puoli tuntia.
  4. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Irrota kovat lehtiruodit tarvittaessa pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paista pinaattia ja valkosipulia siinä hetki, kunnes pinaatti pehmenee. Mausta suolalla.
  5. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa merileväarkki saksilla pieneksi silpuksi.
  6. Kuumenna öljy pannulla ja kaada katkaravut pannulle marinadin kanssa. Paista käännellen muutaman minuutti, kunnes katkaravut lämpenevät ja rapeutuvat.
  7. Paista kananmunat öljyssä pannulla toiselta puolelta.
  8. Kokoa ruoka isoon laakeaan tarjoilukulhoon. Laita kulhon pohjalle ensin riisiä ja sen päälle pikkelöidyt vihannekset, pinaattipaistos, katkaravut ja kimchi sektoreittain. Laita keskelle paistetut munat ja viimeistele merileväsilpulla.
  9. Tarjoa gochujang-tahnan kanssa.

Kommentoi »