Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Katkarapu-bibimbap – "korealainen pyttipannu" on maittava kulhoruoka, joka maistuu koko poppoolle

45 min

Korealainen kulhoruoka katkarapu-bibimbap kootaan tällä kertaa näyttävästi vadille. Pääroolia näyttelevät tuliset katkaravut ja paistetut kananmunat.

24.2.2022
Reseptin ainekset
4–6 annosta
400 g
kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
gochujang-tahnaa
2 rkl
hunajaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
Marinoitu retikka
200 g
retikkaa
1
valkosipulinkynsi
½ tl
cayennepippuria
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
½ rkl
riisiviinietikkaa
Pikkelöity kurkku
1 (300 g)
kurkku
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
½ rkl
riisiviinietikkaa
Pinaattipaistos
140 g
tuoretta pinaattia
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
seesamiöljyä
¼ tl
suolaa
Lisäksi
3 dl (250 g)
sushiriisiä
1
nori-merileväarkki
4–6
munaa
2 dl
valmista kimchiä
1 dl
gochujang-tahnaa

Katkarapu-bibimbap – ohje:

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Se koita mausteet keskenään ja lisää joukkoon katkaravut. Anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
  2. Valmista marinoitu retikka. Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla tai monitoimikoneella. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon retikkasuikaleet. Anna maustua puoli tuntia.
  3. Valmista pikkelöity kurkku. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Sekoita mausteet kurkkujen joukkoon. Anna maustua puoli tuntia.
  4. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Irrota kovat lehtiruodit tarvittaessa pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paista pinaattia ja valkosipulia siinä hetki, kunnes pinaatti pehmenee. Mausta suolalla.
  5. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa merileväarkki saksilla pieneksi silpuksi.
  6. Kuumenna öljy pannulla ja kaada katkaravut pannulle marinadin kanssa. Paista käännellen muutaman minuutti, kunnes katkaravut lämpenevät ja rapeutuvat.
  7. Paista kananmunat öljyssä pannulla toiselta puolelta.
  8. Kokoa ruoka isoon laakeaan tarjoilukulhoon. Laita kulhon pohjalle ensin riisiä ja sen päälle pikkelöidyt vihannekset, pinaattipaistos, katkaravut ja kimchi sektoreittain. Laita keskelle paistetut munat ja viimeistele merileväsilpulla.
  9. Tarjoa bibimpap gochujang-tahnan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt