


Katkarapu-bibimbap – "korealainen pyttipannu" on maittava kulhoruoka, joka maistuu koko poppoolle
45 min
Korealainen kulhoruoka katkarapu-bibimbap kootaan tällä kertaa näyttävästi vadille. Pääroolia näyttelevät tuliset katkaravut ja paistetut kananmunat.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
400 g
kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
gochujang-tahnaa
2 rkl
hunajaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
Marinoitu retikka
200 g
retikkaa
1
valkosipulinkynsi
½ tl
cayennepippuria
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
½ rkl
riisiviinietikkaa
Pikkelöity kurkku
1 (300 g)
kurkku
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
½ rkl
riisiviinietikkaa
Pinaattipaistos
140 g
tuoretta pinaattia
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
seesamiöljyä
¼ tl
suolaa
Lisäksi
3 dl (250 g)
sushiriisiä
1
nori-merileväarkki
4–6
munaa
2 dl
valmista kimchiä
1 dl
gochujang-tahnaa
Katkarapu-bibimbap – ohje:
- Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Se koita mausteet keskenään ja lisää joukkoon katkaravut. Anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
- Valmista marinoitu retikka. Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla tai monitoimikoneella. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon retikkasuikaleet. Anna maustua puoli tuntia.
- Valmista pikkelöity kurkku. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Sekoita mausteet kurkkujen joukkoon. Anna maustua puoli tuntia.
- Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Irrota kovat lehtiruodit tarvittaessa pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paista pinaattia ja valkosipulia siinä hetki, kunnes pinaatti pehmenee. Mausta suolalla.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa merileväarkki saksilla pieneksi silpuksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja kaada katkaravut pannulle marinadin kanssa. Paista käännellen muutaman minuutti, kunnes katkaravut lämpenevät ja rapeutuvat.
- Paista kananmunat öljyssä pannulla toiselta puolelta.
- Kokoa ruoka isoon laakeaan tarjoilukulhoon. Laita kulhon pohjalle ensin riisiä ja sen päälle pikkelöidyt vihannekset, pinaattipaistos, katkaravut ja kimchi sektoreittain. Laita keskelle paistetut munat ja viimeistele merileväsilpulla.
- Tarjoa bibimpap gochujang-tahnan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat