Katkarapu-bibimbap – "korealainen pyttipannu" on maittava kulhoruoka, joka maistuu koko poppoolle
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Korealainen kulhoruoka katkarapu-bibimbap kootaan tällä kertaa näyttävästi vadille. Pääroolia näyttelevät tuliset katkaravut ja paistetut kananmunat.
MA
0
Kuvat
Julkaistu 24.2.2022

Katkarapu-bibimbap – "korealainen pyttipannu" on maittava kulhoruoka, joka maistuu koko poppoolle
Reseptin ainekset (4–6 annosta )
- 400 g kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl gochujang-tahnaa
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl rypsiöljyä
Marinoitu retikka
- 200 gretikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl cayennepippuria
- 1 rklsokeria
- ¼ tlsuolaa
- ½ rkl riisiviinietikkaa
Pikkelöity kurkku
- 1 (300 g)kurkku
- 2 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- ½ rklriisiviinietikkaa
Pinaattipaistos
- 140 g tuoretta pinaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl seesamiöljyä
- ¼ tl suolaa
Lisäksi
- 3 dl (250 g) sushiriisiä
- 1 nori-merileväarkki
- 4–6 munaa
- 2 dl valmista kimchiä
- 1 dl gochujang-tahnaa
Katkarapu-bibimbap valmistuu näin:
- Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Se koita mausteet keskenään ja lisää joukkoon katkaravut. Anna maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
- Valmista marinoitu retikka. Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla tai monitoimikoneella. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon retikkasuikaleet. Anna maustua puoli tuntia.
- Valmista pikkelöity kurkku. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Sekoita mausteet kurkkujen joukkoon. Anna maustua puoli tuntia.
- Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Irrota kovat lehtiruodit tarvittaessa pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paista pinaattia ja valkosipulia siinä hetki, kunnes pinaatti pehmenee. Mausta suolalla.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa merileväarkki saksilla pieneksi silpuksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja kaada katkaravut pannulle marinadin kanssa. Paista käännellen muutaman minuutti, kunnes katkaravut lämpenevät ja rapeutuvat.
- Paista kananmunat öljyssä pannulla toiselta puolelta.
- Kokoa ruoka isoon laakeaan tarjoilukulhoon. Laita kulhon pohjalle ensin riisiä ja sen päälle pikkelöidyt vihannekset, pinaattipaistos, katkaravut ja kimchi sektoreittain. Laita keskelle paistetut munat ja viimeistele merileväsilpulla.
- Tarjoa gochujang-tahnan kanssa.

Kaalikeiton uudet kujeet! Korealainen kaali-tofukeitto on uusi, mausteinen soppasuosikkisi
Kotivinkki

Kulhollinen lämpöä! Korealainen kaalikeitto tarjoaa arkiruokalistalle kaivattua potkua ja sopivaa tulisuutta
Maku

Lisuke vailla vertaa! Maukas kimchi valmistuu näin
Kotivinkki

Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
Maku

Savulohta, pikakimchiä ja korealaisia mummonkurkkuja! Dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu valloittaa makumatkailijan
Kotivinkki

Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
Maku

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
Maku

Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle
Maku