


Katalonialainen sinisimpukkapata
Kuori ja silppua sipuli. Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipuli, lisää tomaattikuutiot, suola ja sahrami. Paista 5 minuuttia keskilämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää vesi ja tomaattipyree, keitä kastiketta kasaan vielä kymmenisen minuuttia. Siirrä sivuun.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Kaada valkoviini kuumaan kattilaan, lisää sulatetut merenelävät, sinisimpukat, porkkanatikut ja valkosipuli. Sekoita ja keitä 5 minuuttia kannen alla. Lisää tomaattikastike ja keitä seosta vielä muutama minuutti. Kääntele persiljasilppu sekaan juuri ennen tarjoamista.
Kata pöytään merisuola ja pippuri, tarjoa pata rapeakuorisen leivän kanssa.