Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Katalonialainen sinisimpukkapata

40 min
2.9.2007
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
sipulia
5 kpl
tomaattia
3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
merisuolaa
2 g
sahramia
1 dl
vettä
1/4 dl
tomaattipyreetä
2 kpl
porkkanaa
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
150 dl
katkarapuja (pakaste)
150 kpl
mustekalaa (pakaste)
500 g
sinisimpukoita
4 rkl
persiljaa (silputtuna)

Kuori ja silppua sipuli. Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.

Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipuli, lisää tomaattikuutiot, suola ja sahrami. Paista 5 minuuttia keskilämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää vesi ja tomaattipyree, keitä kastiketta kasaan vielä kymmenisen minuuttia. Siirrä sivuun.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kaada valkoviini kuumaan kattilaan, lisää sulatetut merenelävät, sinisimpukat, porkkanatikut ja valkosipuli. Sekoita ja keitä 5 minuuttia kannen alla. Lisää tomaattikastike ja keitä seosta vielä muutama minuutti. Kääntele persiljasilppu sekaan juuri ennen tarjoamista.

Kata pöytään merisuola ja pippuri, tarjoa pata rapeakuorisen leivän kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt