Kasvisvartaat

1 h
4
0

Kasvisvartaat

GL
KA
MU
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 270 gtofua (maustamaton, kiinteä)
  • 300 guutta perunaa (keitettynä)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1/2 tlchilijauhetta (tai hiutaleita)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplsipulia
  • 250 gkirsikkatomaattia

Hunaja-sinappikastike

  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsinappia
  • 1 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • Grillaamiseen varrasikkuja (pituus 25 cm)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kuutioi tofu. Puolita isot keitetyt perunat, pienet voit käyttää kokonaisina. Hienonna valkosipulinkynnet.

Sekoita öljy, sitruunamehu, valkosipuli ja mausteet isossa kulhossa. Sekoita joukkoon tofut ja perunat. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja paloittele reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Puolita kirsikkatomaatit halutessasi.

Työnnä liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen tofupaloja, perunoita, kesäkurpitsoita, kirsikkatomaatteja ja sipulilohkoja. Sivele marinadilla ja grillaa kasvisvartaat käännellen.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kasvisvartaiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä