Maku

Kasvistäytteiset suippopaprikat

45 min
GL
KA
MU
4.55
6


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlkasvislientä
  • 1 1/2 dlsoijarouhetta (tummaa)
  • 4 kplpaprikaa (suippo)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kpltomaattia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dltäysjyväriisiä (keitettynä)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 2 tlchilitahnaa (sambal oelek)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 50 gjuustoa (rasvaa 9-11 %) (raastettuna)

Pinnalle

  • 100 gjuustoa (rasvaa 9-11 %) (raastettuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Kiehauta kasvisliemi paistokasarissa. Lisää soijarouhe ja nosta liedeltä. Anna liemen imeytyä soijarouheeseen noin 10 minuuttia.

Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat uunipellille.

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo ja kuutioi tomaatit.

Mittaa soijarouheen joukkoon öljy ja kuumenna. Lisää keitetty riisi ja sipulit.

Paista käännellen, kunnes sipulit kuullottuvat. Lisää tomaattikuutiot, -pyree, chilitahna ja suola. Kuumenna, kunnes tomaattien neste on imeytynyt ja haihtunut.

Sekoita joukkoon juusto.

Täytä suippopaprikat ja ripottele päälle juustoraaste. Paista kasvistäytteisiä suippopaprikoita 200 asteessa noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.55