Maku

Kasvispihvit ja jogurttikastike – arjen herkullisin resepti

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
Kasvispihvit valmistuvat nopeasti porkkanasta, sipulista ja kesäkurpitsasta. "En ole ennen näitä onnistunut tekemään hyviä ja kasassa pysyviä kasvispihvejä. Täysi 10", kehuu lukija. Tee sinäkin ja tarjoile kurkulla ja mintulla maustetun jogurttikastikkeen kera.
KA
Julkaistu 17.5.2010


Reseptin ainekset (12 kpl)

Kastike

  • ½kurkku
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tlminttua
  • ¼ tlsuolaa

Kasvispihvit

  • 200 gporkkanaa
  • 1sipulia
  • 200 gkesäkurpitsaa
  • 75 gjuustoa (raastettuna)
  • 3munaa
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
Tulosta

Kasvispihvit ja jogurttikastike valmistuvat näin:

  1. Aloita kastikkeesta. Raasta pesty kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Yhdistä raasteen joukkoon muut aineet ja sekoita. Anna jogurttikastikkeen tekeytyä jääkaapissa pihvien teon ajan.
  2. Kuori porkkanat ja sipuli. Pese kesäkurpitsa.
  3. Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Yhdistä kasvis- ja juustoraaste.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä muniin jauhot ja mausteet. Kaada munaseos raasteiden joukkoon ja sekoita.
  5. Kuumenna lettupannulla rasvaa. Muotoile massasta kasvispihvejä pannulle ja paista miedolla lämmöllä muutama minuutti molemmin puolin.
  6. Tarjoa kasvispihvit jogurttikastikkeen kanssa.
52 kommenttia