5(2)
Kasviskeitto paahdetuista paprikoista
45 min
Paahdetut paprikat tuovat upean maun tähän kasviskeittoon.
Reseptin ainekset
6 annosta
6 kplisoa punaista paprikaa
4 kplvalkosipulinkynttä
2 kplsipulia
8 dlluomukasvislientä
suolaa ja mustapippuria
1 tlsitruunamehua
0,5 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
6 rklfetaa murennettuna
persiljaa koristeeksi

Aloita leikkaamalla paprikat isoiksi paloiksi, poista kannat ja siemenet. 

Kuori valkosipulinkynnet. 

Siirrä paprikat ja valkosipulinkynnet uunipellille leivinpaperin päälle. 

Paahda grillivastuksen alla uunissa kunnes paprikoiden pinta alkaa tummua ja kiristyä. 

Laita kuumat paprikat kannelliseen muovirasiaan tai suljettavaan muovipussiin. Anna levätä ja höyrystyä n. 15 minuuttia. 

Sillä aikaa kun paprikat paahtuvat kuullota sipulit pannulla kunnes ne ovat läpikuultavat ja pehmenneet. 

Kun paprikat ovat hieman viilenneet, ota ne rasiasta / pussista ja irrota kuoret. Kuoria ei tarvitse irroittaa kokonaan, mutta poista ainakin tummenneet / palaneet kuorenpalat. 

Lisää paprikat monitoimilaitteeseen, lisää valkosipulikynnet. 

Lisää kuullotetut ja pehmennetyt sipulit. 

Surraa tasaiseksi monitoimilaitteessa. 

Kaada paprikasose kattilaan, lisää vesi ja kasvisliemikuutio, suola, chilikastike (valinnainen) ja mustapippuri. 

Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä n 20-30 minuuttia. 

Pienennä lämpöä hellalla ja lisää ranskankerma sekä sitruunamehu. 

Maista ja mausta lisää jos tarve. 

Annostele keitto lautasille, murenna päälle feta ja koristele persiljalla. 

Tarjoile höyryävän kuumana leivän kera. 

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo