Maku

Kartanon jäädyke ja vadelmakastike

12 h 30 min
0
0

Kartanon jäädyke ja vadelmakastike

GL
0
0
Teksti Tarja Tiimo
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 6 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlmustikkasurvosta
  • 1 1/2 dlvadelmasurvosta (sokeroitu)
  • 5 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 rklkirkasta viinaa

Kastike

  • 200 gvadelmia
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 rklmaissitärkkelystä

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Kuumenna keltuaisia, sokeria ja marjasosetta metallikulhossa vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on kuohkeaa. Jäähdytä seos ja lisää alkoholi sekä vaahdotettu kerma.

Kumoa seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja pane vuoka peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Valmista vadelmakastike. Survo vadelmat ja keitä survos veden ja sokerin kanssa mehuksi. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Keitä edelleen, kunnes liemi sakenee. Tarvittaessa voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

Nosta jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele marjoilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä