Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kartanon jäädyke ja vadelmakastike

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
14.7.2005
Reseptin ainekset
10 annosta
6 kpl
keltuaista
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
mustikkasurvosta
1 1/2 dl
vadelmasurvosta (sokeroitu)
5 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
1 rkl
kirkasta viinaa
Kastike
200 g
vadelmia
1 1/2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1/2 rkl
maissitärkkelystä

Kuumenna keltuaisia, sokeria ja marjasosetta metallikulhossa vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on kuohkeaa. Jäähdytä seos ja lisää alkoholi sekä vaahdotettu kerma.

Kumoa seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja pane vuoka peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Valmista vadelmakastike. Survo vadelmat ja keitä survos veden ja sokerin kanssa mehuksi. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Keitä edelleen, kunnes liemi sakenee. Tarvittaessa voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

Nosta jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele marjoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt