Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karitsanpotkat marokkolaisittain

3 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 3 h 0 min
10.12.2014
Reseptin ainekset
5 annosta
1,5 kg
luutonta lampaanpaistia kuutioituna, tai 4 karitsanpotkaa luun kera (à 500 g)
2 prk
tomaattimurskaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
pala
selleriä
250 g
kuivattuja hedelmiä, 100 g aprikooseja
250 g
100 g viikunoita
250 g
50 g rusinoita
2 rkl
vasikanfondia
1 rkl
vasikanfondia
1 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
suolaa
2
kanelitankoa
2½ tl
ras el hanout -mausteseosta
1 tl
garam masalaa
Päälle:
1 dl
paahdettuja mantelilastuja

1. Jos käytät pakastettuja karitsanpotkia, ota ne sulamaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja nosta ne tuntia ennen ruoanlaittoa huoneenlämpöön. 

2. Kumoa tomaattisäilykkeet tilavaan uunivuokaan, valu rauta pataan tai painekattilaan.

3. Kuori ja paloittele sipulit, porkkanat ja selleri. 

4. Huuhtele kuivatut hedelmät siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä. Kumoa kaikki ainekset tomaattimurskan joukkoon. Sekoita mukaan fondi, etikka ja mausteet. 

5. Kuivaa lihan pinta talous paperilla ja upota potkat tomaattiliemeen. 

6. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai painekattilassa noin 45 minuuttia.

Viikonlopun juhlaruoka syntyy maltillisesti haudutellen. Hedelmät ja eksoottiset mausteet viimeistelevät maun.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt