Kotivinkki

Karitsanpotkat marokkolaisittain

3 h 25 min
0
0

Karitsanpotkat marokkolaisittain

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1,5 kgluutonta lampaanpaistia kuutioituna, tai 4 karitsanpotkaa luun kera (à 500 g)
  • 2 prktomaattimurskaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2porkkanaa
  • palaselleriä
  • 250 gkuivattuja hedelmiä, 100 g aprikooseja
  • 250 g100 g viikunoita
  • 250 g50 g rusinoita
  • 2 rklvasikanfondia
  • 1 rklvasikanfondia
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2kanelitankoa
  • 2½ tlras el hanout -mausteseosta
  • 1 tlgaram masalaa

Päälle:

  • 1 dlpaahdettuja mantelilastuja

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h

1. Jos käytät pakastettuja karitsanpotkia, ota ne sulamaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja nosta ne tuntia ennen ruoanlaittoa huoneenlämpöön. 

2. Kumoa tomaattisäilykkeet tilavaan uunivuokaan, valu rauta pataan tai painekattilaan.

3. Kuori ja paloittele sipulit, porkkanat ja selleri. 

4. Huuhtele kuivatut hedelmät siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä. Kumoa kaikki ainekset tomaattimurskan joukkoon. Sekoita mukaan fondi, etikka ja mausteet. 

5. Kuivaa lihan pinta talous paperilla ja upota potkat tomaattiliemeen. 

6. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai painekattilassa noin 45 minuuttia.

Vinkki!

Viikonlopun juhlaruoka syntyy maltillisesti haudutellen. Hedelmät ja eksoottiset mausteet viimeistelevät maun.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä