Karitsankyljykset ja paahdetut kesäkasvikset

45 min
4
0

Karitsankyljykset ja paahdetut kesäkasvikset

GL
LA
MA
MU
0
4
Karitsankyljykset saavat seurakseen uunissa paahdettuja kesäkasviksia. Kyljykset valmistuvat grillissä supernopeasti!
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 glampaankyljyksiä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Kasvikset

  • 200 guutta perunaa
  • 6 kplsalottisipulia
  • 1 rkltuoretta inkivääriä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 10 kplkirsikkatomaattia
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 dlrusinoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklrypsiöljyä

Päälle

  • 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta minttua (silputtuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Pese perunat huolellisesti ja pilko ne pienemmäksi. Kuori ja lohko sipulit.

Kuullota öljyssä pannulla murskattu inkivääri ja valkosipulit. Lisää sekaan peruna- ja sipulilohkot ja kääntele seosta hetken ajan.

Kumoa seos pinnoitettuun vuokaan, lisää tomaatit ja rusinat, kaada päälle sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurirouheella.

Pane vuoka uuniin 225 asteeseen 20–30 minuutiksi.

Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, valmista kyljykset. Sipaise huoneenlämpöisten kyljysten pintaan öljyä ja grillaa kyljyksiä grillissä epäsuoralla lämmöllä molemmin puolin noin 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mikäli valmistat ruoan uunissa, ota kyljyksiin nopeasti kaunis paistoväri kuumalla pannulla molemmin puolin ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista kyljyksiä grillivastuksien alla 225 asteessa noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä