karitsan kareeta & juureksia

0
0

karitsan kareeta & juureksia

Yksi parhaimpia lihoja on ehdottomasti murea karitsan karee
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkaritsankareeta
  • 3 dloliiviöljyä
  • 2 kplrosmariini oksa
  • 3 kpltimjamin oksaa
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna
  • 1 kplsitruunan mehu puristettuna
  • 5 kplkokonaisia mustapippureita
  • 3 kplmaustepippureita
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 4 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 4 kplporkkana viipaloituna
  • 20 kplruusukaalia
  • 1 kplpalsternakka
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa ja mustapippuria (1tl molempia)
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 1 tlkuivattua timjamia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

yhdistä oliiviöljy,sitruunan kuoret ja mehu, valkosipuli,pippurit ja yrtit ja anna marinoitua kylmässä 2-24h kiireestä ja nälästä riippuen. Paista kuumalla pannulla pinnat kiinni ja nosta 180 asteiseen (pidin grillivastusten alla) ja paista 12min. Anna vetäytyä ainakin 10min ja leikkaa paloiksi.

Paista juurekset pannulla kunnes ne saavat väriä. Lisää viini, ja anna kiehahtaa mutta jätä juurekset hieman napakaksi. Juureksissa saa olla purtavaakin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hunaja ja kuivattu timjami lopuksi.

Tarjoa kareet ja juurekset esim. tsatsikin tai kreikkailaisen salaatin kera

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä