


Karitsan kareeta & juureksia
Yksi parhaimpia lihoja on ehdottomasti murea karitsan karee. Tee lisukkeeksi paistettuja juureksia.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
karitsankareeta
3 dl
oliiviöljyä
2
rosmariinin oksaa
3
timjamin oksaa
1
sitruunan kuori raastettuna
1
sitruunan mehu puristettuna
5
kokonaista mustapippuria
3
maustepippuria
2
laakerinlehteä
4
valkosipulin kynttä hienonnettuna
4
porkkanaa viipaloituna
20
ruusukaalia
1
palsternakka
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa ja mustapippuria (1 tl molempia)
2 dl
valkoviiniä
1 tl
kuivattua timjamia
Yhdistä oliiviöljy, sitruunan kuoret ja mehu, valkosipuli, pippurit ja yrtit. Anna marinoitua kylmässä 2–24 tuntia kiireestä ja nälästä riippuen.
Paista kuumalla pannulla pinnat kiinni ja nosta 180 asteeseen (grillivastusten alla) ja paista 12 minuuttia. Anna vetäytyä ainakin 10 minuuttia ja leikkaa paloiksi.
Paista juurekset pannulla kunnes ne saavat väriä. Lisää viini, ja anna kiehahtaa mutta jätä juurekset hieman napakaksi. Juureksissa saa olla purtavaakin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hunaja ja kuivattu timjami lopuksi.
Tarjoa kareet ja juurekset esim. tsatsikin tai kreikkalaisen salaatin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat