Maku

Kardemumma-valkosuklaatryffelit

3 h 40 min
3
0

Kardemumma-valkosuklaatryffelit

MU
GL
0
3
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 400 gvalkosuklaata
  • 1 1/2 dlseesaminsiemeniä

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Jauha kardemumma morttelilla mahdollisimman hienoksi.

Kiehauta kerma, paloittele suklaa ja lisää se kardemummajauheen kanssa lämpimän kerman sekaan. Sekoita, kunnes suklaa liukenee ja seos on tasaista. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin vähintään 2–3 tunniksi, mieluiten yön yli.

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes niiden väri muuttuu kuparinruskeaksi.

Ota valkosuklaaseoksesta teelusikalla nokare, pyörittele käsin tryffelipalloiksi. (Huuhdo käsiä välillä kylmän juoksevan veden alla, sillä tryffelit sulavat lämpimiin käsiin.)

Pyörittele kardemumma-valkosuklaatryffelipallot vielä seesaminsiemenissä. Säilytä valmiit kardemumma-valkosuklaatryffelit viileässä. Ne ovat parhaimmillaan heti tuoreina, mutta säilyvät peitettyinä jääkaapissa pari viikkoa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä