


Mitkä potut!
Karamellisoidut perunat − sokerissa ja voissa pyörittely on parasta, mitä voit tehdä kesäperunoille
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Karamellisoidut perunat lainataan kesäpöytään islantilaisten juhlaherkuista. Sokeri-voiseoksessa paistetut perunat ovat tuttu juttu myös Tanskassa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
pieniä varhaisperunoita
1 + ½ tl
suolaa
1
nippu kesäsipuleita
1
nippu retiisejä
2
oksaa rosmariinia
2 rkl + 50 g
voita
1 dl
sokeria
1 rkl
vettä
1 tl
suolaa
Karamellisoidut perunat − ohje:
- Harjaa perunat puhtaiksi kylmällä vedellä. Kiehauta kaksi litraa vettä kattilassa, mausta teelusikallisella suolaa ja laita perunat kuumaan veteen. Keitinvettä tulee olla vain sen verran, että se peittää perunat. Kaada ylimääräinen vesi pois. Keitä perunoita koosta riippuen 10–15 minuuttia niin, että ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta perunat.
- Hienonna kesäsipulien vihreät varret ja puolita sipuliosat. Huuhtele ja halkaise retiisit.
- Sulata 2 rkl voita pannulla ja ruskista sipulit. Lisää pannulle retiisit ja paista 2–3 minuuttia. Ota paistos pannulta.
- Laita sokeri kuumalle pannulle ja anna sulaa, älä sekoita. Kun sokeri alkaa ruskistua lisää joukkoon vesi, kuutioitu voi ja rosmariinin oksat. Laske lieden lämpötilaa ja kaada perunat sokerivoi-seokseen. Karamellisoi perunat pannulla käännellen ne kauttaaltaan seokseen. Lisää joukkoon lopuksi sipuli-retiisipaistos ja sipulinvarret. Mausta suolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat