Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karamellipossu

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Jokavuotinen pohdinta on, mitä tehdä yli jääneelle kinkulle. Ratkaisu on mehevä karamellipossu! Joulukinkun jämät maistuvat ihan uudelle uppopaistettuna ja Aasiaan vivahtavan kastikkeen kera.

21.12.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
kinkkua (kypsää joulukinkkua)
5 dl
rypsiöljyä
Kastike
1 dl
vettä
3 dl
ruokosokeria
2 dl
soijakastiketta
100 g
osterikastiketta (1 dl)
1/2 dl
tomaattipyreetä
1 kpl
tuoretta chiliä (viipaloituna)
3 rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
1 dl
pinjansiemeniä
2 dl
tuoretta korianteria

Mittaa kastikkeen aineet riisiviinietikkaa lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna ne sekoittaen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen ilman kantta noin puoli tuntia, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet.

Kuutioi kastikkeen kiehuessa kylmä kinkku paloiksi (2 cm x 2 cm). Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla, kuumalla pannulla.

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Uppopaista lihakuutioita parissa erässä muutamia minuutteja, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pinta on rapeutunut.

Lisää kastikkeeseen riisiviinietikkaa lusikallinen kerrallaan. Maista lisäysten välissä, jotta saat maun mieleiseksesi.

Tarjoa kuumat possukuutiot karamellisoituneen kastikkeen, pinjansiementen ja tuoreen korianterin kanssa. Lisäkkeeksi sopivat mainiosti nuudelit.

Uppopaistamisen sijaan voit paistaa possun myös pannulla öljyssä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt