Maku

Karamellipossu

1 h
4.7
0

Karamellipossu

GL
MA
MU
0
4.7
Jokavuotinen pohdinta on, mitä tehdä yli jääneelle kinkulle. Ratkaisu on mehevä karamellipossu! Joulukinkun jämät maistuvat ihan uudelle uppopaistettuna ja Aasiaan vivahtavan kastikkeen kera.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkinkkua (kypsää joulukinkkua)
  • 5 dlrypsiöljyä

Kastike

  • 1 dlvettä
  • 3 dlruokosokeria
  • 2 dlsoijakastiketta
  • 100 gosterikastiketta (1 dl)
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
  • 3 rklriisiviinietikkaa

Lisäksi

  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 2 dltuoretta korianteria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa kastikkeen aineet riisiviinietikkaa lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna ne sekoittaen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen ilman kantta noin puoli tuntia, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet.

Kuutioi kastikkeen kiehuessa kylmä kinkku paloiksi (2 cm x 2 cm). Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla, kuumalla pannulla.

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Uppopaista lihakuutioita parissa erässä muutamia minuutteja, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pinta on rapeutunut.

Lisää kastikkeeseen riisiviinietikkaa lusikallinen kerrallaan. Maista lisäysten välissä, jotta saat maun mieleiseksesi.

Tarjoa kuumat possukuutiot karamellisoituneen kastikkeen, pinjansiementen ja tuoreen korianterin kanssa. Lisäkkeeksi sopivat mainiosti nuudelit.

Vinkki!

Uppopaistamisen sijaan voit paistaa possun myös pannulla öljyssä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä