4,1(34)
Karamellipossu
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Jokavuotinen pohdinta on, mitä tehdä yli jääneelle kinkulle. Ratkaisu on mehevä karamellipossu! Joulukinkun jämät maistuvat ihan uudelle uppopaistettuna ja Aasiaan vivahtavan kastikkeen kera.
Julkaistu 21.12.2015
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
600 gkinkkua (kypsää joulukinkkua)
5 dlrypsiöljyä
Kastike
1 dlvettä
3 dlruokosokeria
2 dlsoijakastiketta
100 gosterikastiketta (1 dl)
1/2 dltomaattipyreetä
1 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
3 rklriisiviinietikkaa
Lisäksi
1 dlpinjansiemeniä
2 dltuoretta korianteria

Mittaa kastikkeen aineet riisiviinietikkaa lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna ne sekoittaen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen ilman kantta noin puoli tuntia, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet.

Kuutioi kastikkeen kiehuessa kylmä kinkku paloiksi (2 cm x 2 cm). Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla, kuumalla pannulla.

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Uppopaista lihakuutioita parissa erässä muutamia minuutteja, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pinta on rapeutunut.

Lisää kastikkeeseen riisiviinietikkaa lusikallinen kerrallaan. Maista lisäysten välissä, jotta saat maun mieleiseksesi.

Tarjoa kuumat possukuutiot karamellisoituneen kastikkeen, pinjansiementen ja tuoreen korianterin kanssa. Lisäkkeeksi sopivat mainiosti nuudelit.

Uppopaistamisen sijaan voit paistaa possun myös pannulla öljyssä.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.