Kantarellimuhennos

35 min
3
0

Kantarellimuhennos

MU
0
3
Teksti Kirsi Salo
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 5 dlkantarelleja (paloiteltuna)
  • 1 kplsipulia (kuutioituna)
  • 2 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlbasilikaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa ja hauduta sienisilppu siinä kevyesti.

Lisää sipulit ja anna kiehahtaa sienten kanssa. Haihduta nestettä. Ripottele päälle vehnäjauhot.

Sekoita ja lisää neste vähitellen pieninä erinä hyvin hämmentäen.

Mausta sienimuhennos suolalla, pippurilla ja basilikalla. Anna hautua hiljalleen kannen alla vähintään 10 minuuttia.

Tarkista kantarellimuhennoksen maku juuri ennen tarjoamista.

•Maistuviksi koristeiksi lautasen reunalle sopivat punaherukkatertut, jotka tuovat väriä ja raikkautta sienimuhennoksen rinnalle.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä