


Kantarellimuhennos – syysherkkujen ehdoton ykkönen!
35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min
Kantarellimuhennos on syksyn maistuvin herkku! Täyteläisen kermaisa maku ja kullanhohtoiset kantarellit vievät kielen mennessään.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kantarellimuhennos
2 rkl
rypsiöljyä
5 dl
kantarelleja (paloiteltuna)
1 kpl
sipulia (kuutioituna)
2 1/2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
ruokakermaa
2 dl
kevytmaitoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1/2 tl
basilikaa
Kantarellimuhennos – ohje:
- Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa ja hauduta sienisilppu siinä kevyesti.
- Lisää sipulit ja anna kiehahtaa sienten kanssa. Haihduta nestettä. Ripottele päälle vehnäjauhot.
- Sekoita ja lisää neste vähitellen pieninä erinä hyvin hämmentäen.
- Mausta sienimuhennos suolalla, pippurilla ja basilikalla. Anna hautua hiljalleen kannen alla vähintään 10 minuuttia.
- Tarkista kantarellimuhennoksen maku juuri ennen tarjoamista.
Vinkki!
Maistuviksi koristeiksi lautasen reunalle sopivat punaherukkatertut, jotka tuovat väriä ja raikkautta sienimuhennoksen rinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
