Maku

Kantarellimuhennos – syysherkkujen ehdoton ykkönen!

35 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
10 min
Kantarellimuhennos on syksyn maistuvin herkku! Täyteläisen kermaisa maku ja kullanhohtoiset kantarellit vievät kielen mennessään.
MU
3
0
Julkaistu: 29.9.2008


Ainekset (4 annosta)

Kantarellimuhennos

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 5 dlkantarelleja (paloiteltuna)
  • 1 kplsipulia (kuutioituna)
  • 2 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlbasilikaa
Tulosta

Kantarellimuhennos valmistuu näin:

  1. Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa ja hauduta sienisilppu siinä kevyesti.
  2. Lisää sipulit ja anna kiehahtaa sienten kanssa. Haihduta nestettä. Ripottele päälle vehnäjauhot.
  3. Sekoita ja lisää neste vähitellen pieninä erinä hyvin hämmentäen.
  4. Mausta sienimuhennos suolalla, pippurilla ja basilikalla. Anna hautua hiljalleen kannen alla vähintään 10 minuuttia.
  5. Tarkista kantarellimuhennoksen maku juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!

Maistuviksi koristeiksi lautasen reunalle sopivat punaherukkatertut, jotka tuovat väriä ja raikkautta sienimuhennoksen rinnalle.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »