4(90)
Kanawokki – arjen luottoruoka höyryää lautasilla vartissa
gluteeniton
munaton
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Kanawokki on vastaus, kun mietit mitä tänään syötäisiin. Chilillä, limellä ja kookoksella maustettu luottoruoka valmistuu vartissa ja maistuu kaikille. Tee sinäkin!
Julkaistu 3.2.2017
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Kanawokki
2 rklrypsiöljyä
350 gmaustamattomia broilerinsuikaleita (filee)
1 tlchilitahnaa (esimerkiksi SpiceUp)
200 gwok-kasviksia (pakaste) (tai tuoreita, kuten Tuorekset Asia wok)
2 1/2 dlkookosmaitoa
1 rklsoijakastiketta
1 rkllimettimehua
1/3 tlmustapippuria
1/2 dltuoretta korianteria (tai thaibasilikaa, silputtuna)
Lisäksi
8 dlkeitettyä riisiä (tai nuudeleita)

Kanawokki valmistuu näin:

  1. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista broilerisuikaleet kypsiksi. Sekoita joukkoon chilitahna ja kaada suikaleet lautaselle odottamaan.
  2. Vokkaa kasviksia öljyssä kuumalla pannulla. Älä kypsennä kasviksia liikaa, vaan jätä ne rapsakoiksi. Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kookosmaito.
  3. Mausta soijalla, limettimehulla ja pippurilla. Kuumenna kanawokki ja viimeistele tuoreyrtillä.
  4. Tarjoa kanawokki keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.

2 kommenttia