Maku

Kanavartaat ja thai-vinegretti

30 min
GL
MA
MU
3.75
3

Grillatut kanavartaat ja raikas thai-vinegretti ovat ihanaa kesäsyötävää. Nyt grilli kuumaksi!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Kanavartaat

  • 500 gbroileria (luuttomia rintaleikkeitä)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (jauhettuna)

Thaivinegretti

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 tllimetin kuorta (raastettuna)
  • 2 rkllimettimehua
  • 2 rklruokosokeria
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Lisäksi

  • puisia tai metallisia varrastikkuja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kanavartaat valmistetaan näin:

  1. Ota broilerinleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Upota puiset varrastikut veteen likoamaan.
  2. Paloittele broilerinleikkeet ja työnnä ne vartaisiin.
  3. Sivele vartaat öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Ravista yhteen thai-vinegretin ainekset pullossa tai kannellisessa rasiassa.
  5. Grillaa broilerivartaat kauniin värisiksi ja kypsiksi.
  6. Anna vartaiden vetäytyä hetki alumiinifolioon käärittyinä.
  7. Tarjoa kanavartaat thai-vinegretin ja runsaan salaatin kera.
MITÄ PIDIT?
3.75