Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Tuplasti piimää
Kanavartaat – superhelppo piimämarinadi mureuttaa kanan täydelliseksi
4 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 15 min
Vartaaseen tikutetut broilerin paistileikkeet saavat makua valkosipulilla ja sitruunalla maustetusta piimämarinadista. Myös vartaiden kanssa tarjottava raitakastike sekoitetaan piimään.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
broilerin paistileikkeitä
Piimämarinadi
4
valkosipulinkynttä
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl
piimää
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
cayennepippuria
Piimä-jogurttiraitakastike
¼
kurkku
1 rkl
minttua hienonnettuna
1 dl
piimää
1 dl
turkkilaista jogurttia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
hunajajaa
Lisäksi
puisia varrastikkuja
rypsiöljyä
1 rku
(lehti)persiljaa
Kanavartaat – ohje:
- Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa.
- Kuivaa paistileikkeet ja laita marininadiin. Kääntele, jotta ne ovat kauttaaltaan marinadin peitossa. Peitä kelmulla ja anna marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
- Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita grillitikut veteen likoamaan.
- Valmista kastike. Raasta kurkku hienoksi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Pujota paistileikkeet varrastikkuihin. Kuumenna grilli, öljyä parila ja paista vartaita siinä välillä käännellen noin 15 minuuttia kunnes liha on kypsää.
- Viimeistele vartaat persiljalla ja tarjoa raitakastikkeen kanssa.
Vinkki!
Siipikarja kypsennetään täysin kypsäksi. Broileri on kypsää, kun sen sisälämpötila on 75 astetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat