Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tuplasti piimää

Kanavartaat – superhelppo piimämarinadi mureuttaa kanan täydelliseksi

4 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 15 min

Vartaaseen tikutetut broilerin paistileikkeet saavat makua valkosipulilla ja sitruunalla maustetusta piimämarinadista. Myös vartaiden kanssa tarjottava raitakastike sekoitetaan piimään.

31.5.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
broilerin paistileikkeitä
Piimämarinadi
4
valkosipulinkynttä
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl
piimää
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
cayennepippuria
Piimä-jogurttiraitakastike
¼
kurkku
1 rkl
minttua hienonnettuna
1 dl
piimää
1 dl
turkkilaista jogurttia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
hunajajaa
Lisäksi
puisia varrastikkuja
rypsiöljyä
1 rku
(lehti)persiljaa

Kanavartaat – ohje:

  1. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa.
  2. Kuivaa paistileikkeet ja laita marininadiin. Kääntele, jotta ne ovat kauttaaltaan marinadin peitossa. Peitä kelmulla ja anna marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  3. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita grillitikut veteen likoamaan.
  4. Valmista kastike. Raasta kurkku hienoksi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  5. Pujota paistileikkeet varrastikkuihin. Kuumenna grilli, öljyä parila ja paista vartaita siinä välillä käännellen noin 15 minuuttia kunnes liha on kypsää.
  6. Viimeistele vartaat persiljalla ja tarjoa raitakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Siipikarja kypsennetään täysin kypsäksi. Broileri on kypsää, kun sen sisälämpötila on 75 astetta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt