Maku

Kanasatay

5 h 5 min
5
3

Kanasatay

GL
LA
MA
MU
3
5
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gbroilerin rintaleikkeitä

Marinadi

  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 tlfenkolinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1 tlkorianterinsiemieniä (jauhettuna)
  • 1 tlchilijauhetta

Sataykastike

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia
  • 75 gmaapähkinälevitettä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1/2 dlkookosmaitoa
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta

Tee näin

5 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h 50 min

Liota varrastikkuja vedessä vähintään puoli tuntia.

Leikkaa broilerin rintafileet pitkiksi suikaleiksi ja pujota ne vartaisiin.

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Pyörittele vartaita marinadissa ja kaada kastike vartaiden päälle laakeaan astiaan. Peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa noin 4 tuntia.

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy ja kuullota sipulisilppua, kunnes se pehmenee. Lisää pannulle maapähkinälevite, soija, kookoskerma ja chilikastike. Kuumenna kiehuvaksi ja käännä hella nollille, kun seos kuplii tasaisesti. Anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämmössä.

Paista kanavartaita 200 asteessa grillivastuksen alla 5–10 minuuttia, käännä vartaat kypsennyksen aikana kerran ja valele marinadilla.

Tarjoa kanasatayt pähkinäkastikkeen ja höyrytetyn riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä