Kotivinkki

Kanasalaatti – maukasta broileria ja lempikasviksiasi samassa herkullisessa paketissa

45 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen15 min
Kanasalaatti tarjoillaan salaattibaarin tyyliin. Tee salaattipohjan kaveriksi maukkaita broilerivartaita ja vuohenjuustoleipäsiä, mutta kata muut täytteet kulhoihin. Näin jokainen syöjä voi lisätä salaattiin omat lempparinsa!
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Kanasalaatti

  • 1iso punasipuli
  • 1 dlöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 rklrosmariinia hienonnettuna
  • 4broilerin paistileikettä
  • 1 tlras el hanout -mausteseosta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • 200 gvuohenjuustoa (esim. Solgnon)
  • 8patonkiviipaletta
  • 1 lvihersalaattisekoitusta
  • 8puista varrastikkua

Lisäksi esimerkiksi

  • 10vihreää parsaa
  • 2 dlherneitä
  • 2 dlituja
  • 2nektariinia
  • ½cantaloupemeloni
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 dlpaahdettuja cashewpähkinöitä
Tulosta

Kanasalaatti valmistetaan näin:

  1. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi kannelliseen kulhoon. Lisää kulhoon öljy, etikka, hunaja, suola, pippuri ja rosmariini. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Anna sipulin tekeytyä kylmässä salaatin valmistumisen ajan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa broilerin leikkeet sopiviksi suupaloiksi ja pujota palat varrastikkuihin. Sekoita keskenään ras el hanout, suola ja timjami kuivarub-tyyliseksi mausteseokseksi. Hiero seos broilereihin. Kypsennä vartaita pellillä kuumassa uunissa 10 minuuttia.
  3. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja levitä kiekot patonkiviipaleille. Laita vuohenjuustoleipäset pellille uuniin broilerien kanssa. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Jos tarjoat cashewpähkinöitä salaatin kanssa, laita myös ne paahtumaan samalle pellille.
  4. Laita loput salaattiaineet tarjolle omiin kuppeihinsa, joista jokainen voi koota mieleisensä annoksen.
MITÄ PIDIT?
0