


Kanakulho couscousilla – täydellinen kotoiluruoka maustetaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan henkeen
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Kanakulho couscousilla on hauska ja lämmittävä kulhoruoka. Tahini ja sumakki tuovat ruokaan Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän makuja. Annoksen viimeistelee pehmeä munakoisotahna.
Reseptin ainekset
4 annosta
Couscous
3 dl
couscousta
4 dl
kiehuvaa vettä
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
Lisäksi
500 g
broilerin paistinleikettä
200 g
terttutomaatteja
1 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 tl
sumakkia
1 dl
oliiveja
tuoretta minttua
Munakoisotahna
1
munakoiso
1 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
tahinia
½ tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
minttua (hienonnettuna)
1
valkosipulinkynsi
Kanakulho couscousilla valmistetaan näin:
- Tee munakoisotahna. Leikkaa munakoiso pitkittäin puoliksi ja laita puolikkaat uunipellille. Kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Koverra sisus lusikalla sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu, tahini, suola ja öljy. Soseuta tasaiseksi. Hienonna minttu ja valkosipuli joukkoon.
- Pane couscous kannelliseen kulhoon. Lisää kiehuva vesi, öljy ja suola. Sekoita, laita kansi kiinni ja anna turvota noin 15 minuuttia.
- Pane broilerin paistileikkeet ja tomaatit uunipellille ja mausta suolalla ja öljyllä. Kypsennä uunissa 200 asteessa 12–15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Leikkaa broilerit viipaleiksi ja ripottele sumakkia päälle.
- Lusikoi couscous kulhoihin ja asettele broileria, tomaatteja, oliiveja, munakoisotahnaa ja tuoretta minttua päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat