Kotivinkki

Kanakulho couscousilla – täydellinen kotoiluruoka maustetaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan henkeen

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Kanakulho couscousilla on hauska ja lämmittävä kulhoruoka. Tahini ja sumakki tuovat ruokaan Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän makuja. Annoksen viimeistelee pehmeä munakoisotahna.
MA
MU
LA
SO
0
0
Julkaistu: 1.10.2020


Reseptin ainekset (4 annosta)

Couscous

  • 3 dlcouscousta
  • 4 dlkiehuvaa vettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 500 g broilerin paistinleikettä
  • 200 g terttutomaatteja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 tlsumakkia
  • 1 dloliiveja
  • tuoretta minttua

Munakoisotahna

  • 1munakoiso
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkltahinia
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklminttua (hienonnettuna)
  • 1valkosipulinkynsi
Tulosta

Kanakulho couscousilla valmistetaan näin:

  1. Tee munakoisotahna. Leikkaa munakoiso pitkittäin puoliksi ja laita puolikkaat uunipellille. Kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Koverra sisus lusikalla sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu, tahini, suola ja öljy. Soseuta tasaiseksi. Hienonna minttu ja valkosipuli joukkoon.
  2. Pane couscous kannelliseen kulhoon. Lisää kiehuva vesi, öljy ja suola. Sekoita, laita kansi kiinni ja anna turvota noin 15 minuuttia.
  3. Pane broilerin paistileikkeet ja tomaatit uunipellille ja mausta suolalla ja öljyllä. Kypsennä uunissa 200 asteessa 12–15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Leikkaa broilerit viipaleiksi ja ripottele sumakkia päälle.
  4. Lusikoi couscous kulhoihin ja asettele broileria, tomaatteja, oliiveja, munakoisotahnaa ja tuoretta minttua päälle.
Kommentoi »