


Täyteläinen suosikkisoppa
Kanakeitto – resepti, jolla valmistuu pehmeän kermainen luottoruoka
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Perinteinen kanakeitto hautuu alle puolessa tunnissa sopivan mausteiseksi ja täyteläiseksi. Ripaus chiliä antaa keitolle potkua. Lämmittävä soppa maistuu koko perheelle, jos jätät chilin pois pienimpien annoksista.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kanakeitto
6–8
keskikokoista kiinteää perunaa
1–2
porkkanaa
1
palsternakka
100 g
selleriä
½
purjoa
noin 300 g
maustamattomia broilerin fileesuikaleita (tai fileitä paloiteltuna)
1 rkl
öljyä
1 l
vettä
3 rkl
kanafondia
1–2 tl
currya
1 tl
paprikaa
¼–½ tl
chilirouhetta
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
½
sitruunan mehu
½ tl
suolaa
(timjamia)
Kanakeitto – ohje:
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, palsternakka ja selleri. Huuhtele, halkaise ja viipaloi purjo.
- Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista siinä broilerisuikaleet. Lisää perunat, juurekset ja purjo ja kuullota pari minuuttia.
- Lisää vesi, kanafondi, kerma ja curry, paprika ja chilirouhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
- Mausta kanakeitto lopuksi sitruunanmehulla ja suolalla. Viimeistele halutessasi esimerkiksi timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat