Maku

Kana-piccata

2.6
0

Kana-piccata

Herkullinen piccata syntyy yhdellä pannulla. Paistettu kana maistuu ihanalta kapristen ja sitruunan kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsitruunaa
  • 500 gbroilerin rintafileitä (ohuen ohuita)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsalottisipuli
  • 3 dlkanalientä
  • 2 rklkapriksia
  • 3 rklvoita
  • 2 rkllehtipersiljaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Leikkaa yksi sitruuna pitkittäin puoliksi. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi siivuiksi. Purista toisen puolikkaan mehu, sekä toisen kokonaisen sitruunan mehu kulhoon.

Jos käytät paksuja broilerin rintafileitä, naputtele ne nuijalla ohuiksi. Voit myös käyttää ohuen ohuita fileitä. Mausta broilerin fileet suolalla ja pippurilla. Pyörittele jauhossa molemmin puolin.

Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä reilulla lämmöllä. Paista puolet fileistä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Lisää pannuun 2 rkl lisää öljyä ja paista loput fileet. Laita kanat uunivuokaan ja pidä lämpimänä 100 asteisessa uunissa.

Käytä samaa paistinpannua, jossa paistoit kanat. Lisää pannulle hienonnettu salottisipuli ja kuullota pari minuuttia.

Lisää pannulle kanaliemi ja sitruunaviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi.

Anna kastikkeen kiehua kunnes sitruunaviipaleet ovat pehmentyneet. Sekoita joukkoon karpikset ja sitruunanmehu. Anna kiehua viitisen minuuttia. Kastikkeen tulee kiehua kasaan ja tiivistyä noin puoleen. 

Lisää kastikkeeseen voi ja nosta pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon hienonnettua persiljaa.

Ota kanat uunista ja lisää ne pannulle kastikkeeseen.

Vinkki!

Tarjoile piccata vaikkapa pasta, perunamuusin tai couscousin kanssa.
MITÄ PIDIT?
2.6
Katso myös nämä