


Kana-caesarsalaatti – mehevällä broilerilla ja itse tehdyillä krutongeilla täydennetty klassikko
20 min
Kana-caesarsalaatti vastaa akuuttiin rapsakan salaatin himoon. Voit vaihtaa broilerin katkarapuihin tai savuloheen tai tarjota caesarsalaatin sellaisenaan ilman proteiinilisää.
Reseptin ainekset
4 annosta
350 g
maustamattomia broilerin fileepihvejä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
1–2 rku
roomansalaattia
50 g
parmesaania lastuina
Krutongit
4
maalaisleipäviipaletta
2 rkl
rypsiöljyä
Kastike
1
kananmuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
dijoninsinappia
¼ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 dl
rypsiöljyä
(kylmää vettä)
Kana-caesarsalaatti valmistetaan näin:
- Mausta pihvit ja paista ne öljyssä kypsiksi, noin 3 minuuttia per puoli. Peitä foliolla.
- Leikkaa leivät kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille ja lorauta päälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes krutongit ovat rapeita. Jäähdytä.
- Mittaa kaikki kastikeainekset vettä lukuun ottamatta kapeaan, korkeaan astiaan. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja anna käydä muutama sekunti. Nosta sekoitinta hitaasti ja anna käydä, kunnes kastike paksuuntuu. Ohenna tarvittaessa vedellä.
- Sekoita osa kastikkeesta revityn salaatin joukkoon. Lisää parmesaanilastut, broileripalat ja krutongit. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat