Kotivinkki

Kana-caesarsalaatti – mehevällä broilerilla ja itse tehdyillä krutongeilla täydennetty klassikko

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Kana-caesarsalaatti vastaa akuuttii rapsakan salaatin himoon. Voit vaihtaa broilerin katkarapuihin tai savuloheen tai tarjota caesarsalaatin sellaisenaan ilman proteiinilisää.
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 350 gmaustamattomia broilerin fileepihvejä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1–2 rkuroomansalaattia
  • 50 gparmesaania lastuina

Krutongit

  • 4maalaisleipäviipaletta
  • 2 rklrypsiöljyä

Kastike

  • 1kananmuna
  • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2anjovisfileetä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tldijoninsinappia
  • ¼ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 dlrypsiöljyä
  • (kylmää vettä)
Tulosta

Kana-caesarsalaatti valmistetaan näin:

  1. Mausta pihvit ja paista ne öljyssä kypsiksi, noin 3 minuuttia per puoli. Peitä foliolla.
  2. Leikkaa leivät kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille ja lorauta päälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes krutongit ovat rapeita. Jäähdytä.
  3. Mittaa kaikki kastikeainekset vettä lukuun ottamatta kapeaan, korkeaan astiaan. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja anna käydä muutama sekunti. Nosta sekoitinta hitaasti ja anna käydä, kunnes kastike paksuuntuu. Ohenna tarvittaessa vedellä.
  4. Sekoita osa kastikkeesta revityn salaatin joukkoon. Lisää parmesaanilastut, broileripalat ja krutongit. Tarjoa loppu kastike erikseen.
MITÄ PIDIT?
0