Kampasimpukka-parsarisotto

Reseptin ainekset (6 annosta)
- 6 kplkampasimpukoita (tai pieniä 12 kpl)
- 1/2 dloliiviöljyä
- 1 kplsipulia (silputtuna)
- 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
- 3 1/2 dlrisottoriisiä
- 2 dlkuivaa valkoviiniä
- 5 dlkanalientä
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 dlruokakermaa
- 1 kplsitruunaa (1 tl kuorta ja 1/2 dl mehua)
- 50 gvoita
- 75 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
Lisäksi
- 250 gparsaa (vihreää)
Paistamiseen
- 1/2 rklseesamiöljyä
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Ota pakastetut kampasimpukat sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen kampasimpukka-parsarisoton valmistamista.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Kääntele joukkoon sipuli ja valkosipuli. Mittaa joukkoon riisi ja sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut.
Kaada joukkoon 1 1/2 desiä viiniä ja anna porista miedolla lämmöllä edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää 1 1/2 desiä kuumaa kanalientä. Lisää lientä ja viiniä vähän kerrallaan tarvittaessa. Maistele ja tarkista ettei riisi pääse ylikypsymään.
Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja lisää kerma. Sekoita hyvin.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohuelti noin puolet kuoresta.
Purista sitruunasta mehu ja lisää sitä risottoon yhdessä kuoriraasteen ja juuston kanssa. Sekoita joukkoon voi. Risotto on valmis, kun riisi on al dente ali napsahtaa hampaissa. Koostumuksen tulee olla valuvan löysä.
Leikkaa parsoista sentti, pari pois tyvipäästä. Viipaloi ja keitä hetki suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai mikrossa. Valuta parsat ja lisää loppuvaiheessa risoton joukkoon. Tarkista maku.
Kuivaa kampasimpukat talouspaperiin ja paista nopeasti seesamiöljyssä kuumalla pannulla tai parilalla. Pari minuuttia per puoli riittää, jolloin simpukat jäävät meheviksi. Mausta paistunut pinta. Nosta kampasimpukat parsarisottoannosten päälle.
Tarjoa juhlava kampasimpukka-parsarisotto heti.