Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalkkunaterriini ja puolukkakastike

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
14.7.2005
Reseptin ainekset
1 kpl
500 g
kalkkunan rintafileetä
4 kpl
valkuaista
4 dl
kuohukermaa
3 rkl
sherryä
1 tl
suolaa
3/4 tl
valkopippuria
Kastike
200 g
puolukoita
1 1/2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1/2 rkl
maissitärkkelystä
1/2 rkl
vettä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Jauha kalkkunanliha hienoksi yleiskoneessa. Lisää valkuaiset, kylmä kerma ja loput aineet. Sekoita massa tasaiseksi.

Levitä murekeseos voideltuun, 1 1/2 litran vetoiseen teflonvuokaan ja nosta astia kookkaamman korkeareunaisen vuoan sisään. Pane vuoat uuniin ja kaada isompaan vuokaan kuumaa vettä, vajaasti pikkuvuoan yläreunaan.

Kypsennä noin 1 1/2 tuntia, kunnes sisus on valkoista ja kiinteää. Kypsyys on helppo tarkistaa myös lihalämpömittarilla. Kypsän terriinin sisälämpötila on 62–70 astetta.

Viipaloi jäähtynyt terriini ja aseta tarjolle.

Valmista kastike. Survo puolukat ja keitä survos veden ja sokerin kanssa mehuksi. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Keitä edelleen, kunnes liemi sakenee. Tarvittaessa voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Tarjoa kastike terriinin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt