Maku

Kalkkunaterriini ja puolukkakastike

2 h
0
0

Kalkkunaterriini ja puolukkakastike

GL
0
0
Teksti Tarja Tiimo
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 500 gkalkkunan rintafileetä
  • 4 kplvalkuaista
  • 4 dlkuohukermaa
  • 3 rklsherryä
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlvalkopippuria

Kastike

  • 200 gpuolukoita
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 1/2 rklvettä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Jauha kalkkunanliha hienoksi yleiskoneessa. Lisää valkuaiset, kylmä kerma ja loput aineet. Sekoita massa tasaiseksi.

Levitä murekeseos voideltuun, 1 1/2 litran vetoiseen teflonvuokaan ja nosta astia kookkaamman korkeareunaisen vuoan sisään. Pane vuoat uuniin ja kaada isompaan vuokaan kuumaa vettä, vajaasti pikkuvuoan yläreunaan.

Kypsennä noin 1 1/2 tuntia, kunnes sisus on valkoista ja kiinteää. Kypsyys on helppo tarkistaa myös lihalämpömittarilla. Kypsän terriinin sisälämpötila on 62–70 astetta.

Viipaloi jäähtynyt terriini ja aseta tarjolle.

Valmista kastike. Survo puolukat ja keitä survos veden ja sokerin kanssa mehuksi. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Keitä edelleen, kunnes liemi sakenee. Tarvittaessa voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Tarjoa kastike terriinin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä