


Kalkkunaa tonnikalakastikkeessa
Ota fileet huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä. Nosta molemmat kalkkunafileet kuorittujen ja paloiteltujen kasvisten kanssa isoon paistopussiin. Kypsennä fileitä ensin 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileiden sisälämpötila on 75–77 astetta. Aikaa kuluu noin 2 tuntia.
Nosta fileet paistopussista ja kääri folioon. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Valuta fileet ja anna jäähtyä. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
Valmista kastike. Valuta tonnikalat öljystä. Sekoita kastikkeen aineet tehosekoittimella tasaiseksi soseeksi. Mausta sitruunoiden puristetulla mehulla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna maustua peitettynä viileässä seuraavaan päivään.
Leikkaa fileet tarjoilupäivän aamuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä kauniisti tarjoiluvadille. Ohenna kastike tarvittaessa vedellä tai oliiviöljyllä. Kastikkeen tulee olla melko paksua, juuri ja juuri lusikasta valuvaa. Levitä tonnikalakastike kalkkunaviipaleiden päälle.
•Koristele kalkkunafileet kapriksilla ja sitruunalohkoilla.