Maku

Kalapullat kookosliemessä

45 min
0
2

Kalapullat kookosliemessä

Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 500 glohta (ruodottomina fileinä)
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlpaistettua sipulia
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlcurrya
  • 1/4 tlmaustepippuria
  • 1/2 tlchilijauhetta
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 dlruokakermaa

Liemi

  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 20 gtuoretta inkivääriä
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 4 dlvettä
  • 2 rklkalakastiketta
  • 200 gvihreitä papuja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Aloita kalapullien valmistus jääkaappikylmistä raaka-aineista. Leikkaa kalafileet pieniksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää joukkoon suola. Nosta seos jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Lisää kalan joukkoon kaikki mausteet, korppujauhot sekä keltuaiset. Jatka valmistamista monitoimikoneessa. Anna koneen käydä ja lisää valkuaiset sekä kerma. Pyöritä massaa koneessa vain sen verran, että seos on tasaista. Anna kalapullataikinan turvota hetki.
Hienonna sillä välin chilipalko. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Kuullota chili öljyssä pehmeäksi.
Lisää raastettu tai hienonnettu inkivääri ja sitruunaruoho. Kaada pannuun myös kookosmaito ja vesi.
Kiehauta ja mausta kooksliemi kalakastikkeella ja tarvittaessa vielä suolalla.
Pyörittele kalamureketaikinasta pieniä pullia ja nosta ne kypsymään kuumaan liemeen. Lisää myös huuhdellut pavut. Hauduta pullat kypsiksi.  Viimeistele kalapullat tuoreella korianterilla ja tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä